Κλήρωση Roland Garros: Zverev-Nadal στον 1ο γύρο - μαζί με Alcaraz και Sinner o Τσιτσιπάς

 
Κλήρωση Roland Garros: Zverev-Nadal στον 1ο γύρο - μαζί με Alcaraz και Sinner o Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil/FFT
tennisnews team Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 - 15:37

Τον φορμαρισμένο Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει ο Rafael Nadal στην πρεμιέρα του στο τελευταίο του Roland Garros! Στο ίδιο μισό με τους Carlos Alcaraz και Jannik Sinner βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μπορεί να συναντηθεί με τον Andrey Rublev από τον 4ο γύρο!

Μια από τις χειρότερες δυνατές κληρώσεις έκατσαν στον Rafael Nadal, που κατά πάσα πιθανότατα θα παίξει για τελευταία φορά στην καριέρα του στο Roland Garros την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο 38χρονος Ισπανός, 14 φορές πρωταθλητής στο Grand Slam του Παρισιού, θα δώσει τον πρώτο του best-of-five αγώνα μετά από 1,5 χρόνo αντιμετωπίζοντας τον πολύ φορμαρισμένο, προσφάτως πρωταθλητή στη Ρώμη και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί και στο Παρίσι, Alexander Zverev!

Βέβαια, κακή είναι και για τον Zverev η κλήρωση, που αναμφίβολα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο unseeded παίκτη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ταμπλό.

Zverev και Nadal βρίσκονται στο πάνω μισό του ταμπλό, όπου είναι και ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων, Novak Djokovic.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι στο ίδιο μισό με τον Jannik Sinner, στο ίδιο τέταρτο με τον Carlos Alcaraz και στο ίδιο όγδοο με τον Andrey Rublev!

Πιο αναλυτικά, ο Στέφανος θα ξεκινήσει το τουρνουά αντιμετωπίζοντας έναν επικίνδυνο παίκτη, τον Marton Fucsovics. Αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και προκριθεί στον 2ο γύρο, θα παίξει με έναν εκ των Laslo Djere και Daniel Altmaier, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Ugo Humbert.

Από τον 4ο κιόλας γύρο μπορεί να παίξει με Top 8 παίκτη ο Στέφανος και συγκεκριμένα με τον πρωταθλητή της Μαδρίτης, Rublev. Στα προημιτελικά έχει πιθανή διασταύρωση με τον Alcaraz, ενώ στα ημιτελικά με τον Sinner. Και οι δυο τους πάντως θα αποτελέσουν δυο μεγάλα ερωτηματικά γι' αυτή τη διοργάνωση, αφού προέρχονται από τραυματισμούς.

Στο πρώτο μισό του ταμπλό, ο Djokovic θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον Pierre-Hugues Herbert και στον 2ο γύρο με έναν εκ των Roberto Carballes Baena και Constant Lestienne. Στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Lorenzo Musetti kai ston 4o με τους Tommy Paul και Francisco Cerundolo.

Στα προημιτελικά, ο 3 φορές πρωταθλητής του Roland Garros και υπερασπιστής του τίτλου, έχει πιθανή διασταύρωση με τον 2 φορές φιναλίστ, Casper Ruud, ενώ στα ημιτελικά με τους Zverev και Daniil Medvedev.

Η κλήρωση του Τσιτσιπά:

1ος γύρος: Fucsovics
2ος γύρος: Djere / Altmaier
3ος γύρος: Humbert
4ος γύρος: Rublev
Προημιτελικά: Alcaraz
Ημιτελικά: Sinner
Τελικός: Djokovic / Sinner

Πιθανά ζευγάρια 4ου γύρου:

[1] Djokovic - Paul [14]
[12] Fritz - Ruud [7]
[4] Zverev - Rune [13]
[11] De Minaur - Medvedev [5]
[6] Rublev - Tsitsipas [9]
[15] Shelton - Alcaraz [3]
[8] Hurkacz - Dimitrov [10]
[16] Jarry - Sinner [2]

Πιθανοί προημιτελικοί:

[1] Djokovic - Ruud [7]
[4] Zverev - Medvedev [5]
[6] Rublev - Alcaraz [3]
[8] Hurkacz - Sinner [2]

Αναλυτικά η κλήρωση:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots