Sinner: "Δε νιώθω πόνο, αλλά χρειάζομαι ρυθμό"

 
Sinner: "Δε νιώθω πόνο, αλλά χρειάζομαι ρυθμό"
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 - 10:56

Στις δηλώσεις που έκανε πριν από το Roland Garros, o Jannik Sinner είπε πως έχει ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό του στο ισχίο, όμως σωματικά δεν είναι ακόμα εκεί που θα ήθελε και χρειάζεται αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του, ώστε να βρει ξανά τον ρυθμό του.

"Δεν με πονάει το ισχίο μου και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Συνολικά δεν είμαι εκεί που θα ήθελα σωματικά, όμως δεν γίνεται να κάνεις και θαύματα μέσα σε 10 μέρες. Δεν ήταν εύκολη περίοδος για μένα, δεν μπορούσα να παίξω στη Ρώμη, ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά για μένα. Είμαι όμως χαρούμενος που είμαι εδώ. Το πρώτο ματς θα είναι δύσκολο, χωρίς πολύ ρυθμό. Ο Christopher είναι πολύ διαφορετικός παίκτης, με ένα σπουδαίο σερβίς. Τον αντιμετώπισα στο US Open, θα δούμε τι θα συμβεί. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να προπονηθώ καλά τις 2 επόμενες μέρες και ελπίζω να βρω καλό ρυθμό στον αγώνα", είπε ο Sinner στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Roland Garros.

Για το πως πάει με τον τραυματισμό του, είπε: "Για το ισχίο μου δεν ανησυχώ πλέον. Οι τελευταίες εξετάσεις ήταν πολύ θετικές, γι' αυτό και βρίσκομαι εδώ. Είχα πει πως θα ερχόμουν μόνο αν το ισχίο μου ήταν σε καλή κατάσταση. Αλλά συνολικά, η φυσική μου κατάσταση δεν είναι σε τόσο καλά επίπεδο. Έχω 3 εβδομάδες να παίξω αγώνα, που είναι πολύς καιρός όταν μπαίνεις σε ένα Grand Slam. Θα το προσπαθήσω όμως, μέρα με την ημέρα. Ελπίζω να περάσω τον 1ο γύρο και αυτό να με βοηθήσει να βρω τον ρυθμό μου. Το πιο σημαντικό είναι το πνευματικό κομμάτι, να αποδεχτώ ότι μπορούν να συμβούν κάποια πράγματα στο court και να τα αντιμετωπίσω καλά."

Για την πίεση που έχει ως ένα από τα φαβορί και πως την αντιλαμβάνεται γενικά: "Η πίεση είναι προνόμιο. Δεν μου αρέσει όταν ο κόσμος λέει ότι πρέπει να κερδίσω ένα ματς, ή πρέπει να μπω στη δεύτερη εβδομάδα. Μπορείς να είσαι, αλλά ποτέ δεν πρέπει, αυτή είναι η προσέγγισή μου. Όταν λες ότι πρέπει να κάνεις κάτι, είσαι ήδη λάθος. Κάθε αγώνας ξεκινάει από το 0-0 και ο καλύτερος παίκτης κερδίζει. Είναι τόσο απλό. Είμαι χαρούμενος και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ξέρω πως μπορώ να παίξω καλό τένις ακόμα και βρισκόμενος σ' αυτή την κατάσταση, οπότε ο στόχος μου είναι να μείνω εδώ περισσότερο από πέρσι. Το 2023 αποκλείστηκα στον 2ο γύρο, να δούμε τι θα κάνω φέτος."

Για το τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις τον Nadal στο Roland Garros: "Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις εδώ, όλοι συμφωνούν μ' αυτό. Αλλά για μένα είναι κάτι θετικό, ειδικά όταν ήμουν νεότερος και ήθελα πολύ να βελτιωθώ. Τέτοιοι αγώνες με τους καλύτερους του κόσμου σου δίνουν ξεχωριστά συναισθήματα. Στην αρχή σε εκπλήσσουν, γιατί δεν είσαι συνηθισμένος να έχεις τέτοιους αγώνες, αλλά αυτό αναζητάς κάθε εβδομάδα, θέλω να κοντράρομαι με τους καλύτερους του κόσμου. Αυτό σε κάνει καλύτερο παίκτη, όχι μόνο τενιστικά, αλλά και πνευματικά. Ο Rafa είναι η μεγαλύτερη έμπνευση που έχουμε στο τενις, ίσως και γενικά στον αθλητισμό. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ, που μπορώ να τον βλέπω στα αποδυτήρια, στο εστιατόριο και στις προπονήσεις, να προπονείται ακόμα με τέτοιο πάθος, είναι απίθανο."

O Sinner αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο Roland Garros τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας τον Christopher Eubanks.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots