Djokovic: "Οτιδήποτε εκτός από τίτλο δεν θα είναι ικανοποιητικό - θα προσπαθήσω να δω Nadal"

 
Djokovic: "Οτιδήποτε εκτός από τίτλο δεν θα είναι ικανοποιητικό - θα προσπαθήσω να δω Nadal"
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 - 21:45

O Novak Djokovic μπορεί να μην έφτασε στο Παρίσι με την καλύτερη φόρμα, την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί να στοχεύσει και σε κάτι λιγότερο από τον τίτλο. Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε για το αν θα δει τον αγώνα του Rafael Nadal με τον Alexander Zverev.

"Ξέρω τι μπορώ να κάνω, ειδικά στα Grand Slams παίζω το καλύτερό μου τένις, τουλάχιστον αυτό στοχεύω να κάνω και στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου το έχω καταφέρει. Οπότε αυτός είναι και τώρα ο στόχος μου. Το λέω εδώ και καιρό ότι θέλω να φτάσω στο πικ μου εδώ στο Παρίσι για τη χωμάτινη σεζόν. Πέρσι είχα μια πολύ καλή σεζόν στο χώμα, ειδικά στο Roland Garros. Ελπίζω να κάνω καλό τουρνουά. Σίγουρα οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν οι καλύτεροι, γι' αυτό και προσπαθώ κάθε μέρα να χτίσω τη φόρμα μου και το momentum, ώστε να έχω την ευκαιρία να πάω μακριά στη διοργάνωση", είπε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι ο Novak.

Σίγουρα πάντως, αν κάποιος γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να φτάσει έως τον τίτλο, είναι ο Σέρβος: "Γνωρίζω τις αρετές μου και το τι μπορώ να καταφέρω. Αν είσαι καλά σωματικά και πνευματικά, από άποψη παιχνιδιού και φυσικά και με λίγη τύχη, αν όλα αυτά ενωθούν, κερδίζεις ένα Slam. Το έχω ζήσει 24 φορές, έχω παίξει πολλούς ακόμα ημιτελικούς και τελικούς. Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω σε ένα Grand Slam. Είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τουρνουά."

Για τις προσδοκίες του πάντως, δεν μπορούσε να θέσει χαμηλά τον πήχη: "Ντρέπομαι να το πω, αλλά οτιδήποτε εκτός από τον τίτλο δεν είναι ικανοποιητικό. Πάντα ήταν έτσι. Ξέρω ότι μπορεί να ακουστεί αλαζονικό, αλλά η καριέρα μου το στηρίζει αυτό. Ένας από τους βασικούς λόγους που παίζω ακόμα είναι να γράψω ιστορία στο άθλημα και να κερδίσω τους μεγαλύτερους τίτλους. Το Roland Garros είναι ένας απ' αυτούς."

Για το αν θα δει το μεγάλο ματς του Zverev με τον Nadal τη Δευτέρα, απάντησε: "Θέλω να πω ναι, αν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω εκείνη τη στιγμή, οπωσδήποτε θα το δω, αλλά δεν ξέρω σίγουρα ακόμα. Θα είναι απόγευμα, έχω αρκετά να κάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα προσπαθήσω να δω όσο μπορέσω. Πιστεύω όλοι μας θέλουμε να δούμε τι θα γίνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots