O Zverev υποχρέωσε τον Rafa στην 1η του ήττα σε πρεμιέρα στο RG! (vids)

 
O Zverev υποχρέωσε τον Rafa στην 1η του ήττα σε πρεμιέρα στο RG! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 - 19:26

O Alexander Zverev ήταν πολύ δυνατός για τον σημερινό Rafael Nadal, που παρότι έδειξε βελτιώσεις παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό, με αποτέλεσμα να τον κερδίσει με 3-0 σετ και να τον υποχρεώσει στον πιο γρήγορο αποκλεισμό της καριέρας του από το Roland Garros, αλλά και την 4η μόλις ήττα του γενικά στη διοργάνωση!

Ας ελπίσουμε πως αυτός δεν ήταν ο τελευταίος αγώνας του Rafael Nadal στο Roland Garros, αφού ο 38χρονος Ισπανός ήταν πολύ άτυχος, έπαιξε με τον πολύ φορμαρισμένο αυτή τη στιγμή Alexander Zverev και παρότι έδειξε διάθεση να πιέσει και να προβάλλει αντίσταση, στο τέλος ηττήθηκε καθαρά, με 6-3, 7-6 (5), 6-3.

Σε ένα Philippe Chatrier που -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν έπεφτε καρφίτσα, ακόμα και πολλοί από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές που αγωνίζονται στο τουρνουά έδωσαν το "παρών", ο Rafa προσπάθησε να μην απογοητεύσει τους χιλιάδες θεατές που όλοι ήθελαν εκείνον για νικητή, ήταν όμως και αδύνατο στην παρούσα φάση να τα βάλει με τον πρωταθλητή της Ρώμης και Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την πρώτη στιγμή πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης ο Zverev, που έκανε το break νωρίς και προηγήθηκε με 2-0. Αφού επέστρεψε από το 15-40 κράτησε το σερβίς του για το 3-1 ο Γερμανός και έκτοτε δεν αντιμετώπισε άλλο break point στο σερβίς του, για να κλείσει το 1ο σετ με νέο break για το 6-3.

Ο Nadal στη συνέχεια είχε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει σε μια τάξη το σερβίς του και να στηριχθεί πάνω σ' αυτό, ώστε να μπορέσει να τις αξιοποιήσει.

Στο 2ο σετ κατάφερε να επιστρέψει από το 1-2, 15-40 και να κάνει πρώτος το break, για να προηγηθεί με 4-2. Ήταν μπροστά μέχρι και με 5-3, όταν όμως σέρβιρε για το σετ, υπέστη break με love και έγινε το 5-5!

Στη συνέχεια έχασε και τη διπλή ευκαιρία που είχε για να ανακτήσει το προβάδισμα με break και έτσι το σετ πήγε σε tie-break, εκεί όπου ο Zverev ήταν λίγο καλύτερος και αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει και αυτό το σετ.

Φυσικά τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα και στο πνευματικό κομμάτι, με τον Rafa να μην έχει παίξει σχεδόν για 2 χρόνια αγώνα στα 5 σετ και να γνωρίζει πως μόνο μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να φύγει νικητής από το γήπεδο. Και μάλιστα κερδίζοντας 3 συνεχόμενα σετ απέναντι στον Zverev.

Αν και έκανε ξανά πρώτος break στο 3ο σετ ο Ισπανός και προηγήθηκε με 2-0, ο Zverev δεν άργησε να πάρει τον έλεγχο και αυτού του σετ, στο οποίο μάλιστα κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games, για να το κερδίσει με το ίδιο σκορ που πήρε και το 1ο.

Μετά από 116 αγώνες και 19 παρουσίες στο Grand Slam του Παρισιού, ο Nadal για 1η φορά ηττήθηκε στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. Συνολικά ήταν μόλις η 4η ήττα του σ' αυτό το γήπεδο, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 14 φορές και έχει γευτεί τη χαρά της νίκης 112 (112-4)!

Είτε αποφασίσει να "κρεμάσει" τη ρακέτα του αυτή τη σεζόν, είτε τελικά επιστρέψει για κάποια τουρνουά το 2025, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά που έχει καταφέρει ο Nadal γενικότερα στο χώμα και ειδικότερα στο Roland Garros, θα κάνουμε πολλές δεκαετίες να τα ξαναδούμε (αν τα ξαναδούμε)!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ζωή συνεχίζεται και το τουρνουά επίσης. Στον 2ο γύρο του χωμάτινου Grand Slam, o Zverev θα αντιμετωπίσει έναν εκ των David Goffin και Giovanni Mpetshi Perricard.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots