Τσιτσιπάς: "Φαβορί ο Djokovic - περιμένω τις ευκαιρίες μου"

 
Τσιτσιπάς: "Φαβορί ο Djokovic - περιμένω τις ευκαιρίες μου"
tn team Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 - 19:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε περισσότερες πιθανότητες στον Novak Djokovic, από τα μεγάλα φαβορί, για να κατακτήσει τον τίτλο στο Roland Garros, ενώ όσον αφορά τον ίδιο είπε πως νιώθει ότι μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα στο άθλημα και γι' αυτό θα περιμένει υπομονετικά τις ευκαιρίες του.

Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Marton Fucsovics στο Roland Garros, o Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το ποιον θεωρεί μεγαλύτερο φαβορί, μεταξύ των τριών κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης, Djokovic, Sinner και Alcaraz.

"Πιθανότατα θα επέλεγα τον Djokovic, επειδή το έχει ήδη κάνει στο παρελθόν κάποιες φορές", απάντησε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, που συνέχισε: "Αν και δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κι αυτό είναι επειδή τον έχουμε συνηθίσει να κερδίζει κάθε εβδομάδα, ακόμα τον θεωρώ φαβορί. Σίγουρα και οι Alcaraz και Sinner είναι φαβορί. Νιώθω ότι αυτοί οι αντίπαλοι παίζουν το ίδιο καλά σε όλες τις επιφάνειες και έχουν απίστευτα χτυπήματα και ταχύτητα στο γήπεδο. Έχουν ό,τι χρειάζεται για να παίξουν καλά στο χώμα. Και είναι κι άλλοι παίκτες που δεν έχω αναφέρει."

Όσον αφορά τον ίδιο, τις συγκρίσεις που έκαναν ακόμα και με τον Roger Federer μερικοί και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κάνει το μεγάλο breakthrough, που είναι ένας Grand Slam τίτλος, σχολίασε: "Έλεγαν ότι είμαι το next big thing μετά τον Federer, το άκουσα πολύ αυτό. Δεν το πήρα σοβαρά, γιατί δεν ήθελα απλά να είμαι ένας ακόμα παίκτης που έτυχε να κερδίσει Federer, Nadal ή Djokovic. Αμέσως δίνουν τίτλους στους παίκτες και περιμένουν να πάνε αμέσως καλά σε Grand Slam. Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι όσα έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια. Δεν θα πω ψέματα πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος με τα αποτελέσματά μου. Υπάρχει ένα κενό που θέλω να κλείσω περισσότερο. Μπορεί κανείς να πει ότι είμαι από αυτούς που αργούν να λάμψουν και χρειάζομαι χρόνο για να γίνω αυτός ο εκπληκτικός παίκτης, τον οποίο δεν έχω δείξει ακόμα.

Είχα την ευκαιρία και το προνόμιο να κερδίσω το ATP Finals και αυτή ακόμα είναι η μεγαλύτερη στιγμή μου στο τένις. Νιώθω, όμως, ότι μπορώ να κάνω περισσότερα. Έχω κερδίσει 3 φορές το Monte-Carlo και είναι ωραίο να κερδίζεις ένα 1000άρι, αλλά υπάρχουν πολλά να πετύχεις ακόμα στο άθλημα.

Περιμένω τις ευκαιρίες μου. Ελπίζω μα εμφανιστούν, στοχεύω σε αυτά τα μεγάλα ματς, που θα έρθουν κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα ή την άλλη ή σε μερικούς μήνες. Προετοιμάζομαι ψυχολογικά γι' αυτές τις μάχες και ξέρω ότι αυτά είναι τα ματς που θα πρέπει να ξεπεράσω και ίσως θα γράψω ιστορία, αν τα καταφέρω."

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει ξανά για το Roland Garros την Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας τον Daniel Altmaier για τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots