Στα 4 σετ και ο Alcaraz (vids)

 
Στα 4 σετ και ο Alcaraz (vids)
© Andre Ferreira / FFT
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 18:07

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και ο Carlos Alcaraz οδηγήθηκε σε 4ο σετ, ξεπερνώντας το εμπόδιο του qualifier Jesper De Jong.

Δεν είχε και το ευκολότερο απόγευμα ο Alcaraz, κατάφερε όμως να λύσει τον γρίφο του De Jong στα 4 σετ, κερδίζοντάς τον με 6-3, 6-4, 2-6, 6-2.

Χρειάστηκε να μείνει στο Philippe Chatrier για 3 ώρες και 9 λεπτά ο 21χρονος Ισπανός, Νο.3 στον κόσμο, ο οποίος βρέθηκε πίσω με break στο ξεκίνημα του αγώνα, στο 0-2, αλλά κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games και μπήκε σε θέση οδηγού.

Και το 2ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τον Alcaraz να έρχεται αντιμέτωπος με 2 break points, αλλά να τα σβήνει και τα δυο. Ο μαχητικός De Jong από την πλευρά του έσωσε 8 break points για να αντέξει μέχρι και το 4-4, στο 10ο game όμως υπέστη τελικά το break (4-6) κι έτσι ο Alcaraz έφτασε στο 2-0 σετ.

Ο 23χρονος Ολλανδός, ο οποίος μπήκε από τα προκριματικά στο Roland Garros για 1η φορά στην καριέρα του (σε κυρίως ταμπλό) και απέκλεισε μάλιστα στα 5 σετ τον Jack Draper στον 1ο γύρο, κατάφερε να κάνει ένα αψεγάδιαστο 3ο σετ, στο οποίο "ξέφυγε" με 5-1 και το έκλεισε στα 8 games, ενώ άνοιξε και το 4ο σετ με break, βάζοντας σε μεγαλύτερες περιπέτειες τον Alcaraz.

Πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα, ο κάτοχος 2 Grand Slams τίτλων πήρε τον έλεγχο στο 4ο σετ, κερδίζοντας τα 5 τελευταία games του αγώνα - τα 3 από αυτά με break - για να το κερδίσει με 6-2 και να "κλειδώσει" την πρόκριση.

Στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Sebastian Korda και Soon-woo Kwon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots