Η Townsend άφησε έξω τη Halep! (vid)

 
Η Townsend άφησε έξω τη Halep! (vid)
Η Townsend άφησε έξω τη Halep! (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 1:17

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του US Open μέχρι στιγμής προκάλεσε η Taylor Townsend, η οποία επέστρεψε από το 2-6 και έδειξε την πόρτα της εξόδου στη Simona Halep!

Σε έναν σπουδαίο αγώνα στο Arthur Ashe Stadium, η Taylor Townsend επιβλήθηκε της Simona Halep με 2-6, 6-3, 7-6 (4) και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της και την πρώτη της πρόκριση στον 3ο γύρο του US Open.

Η Townsend, η οποία ήθελε να έχει το πάνω χέρι στους πόντους και συνεχώς ανέβαινε στο φιλέ, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού από το πρώτο έως το τελευταίο game, κατάφερε να κάνει μια πολύ μεγάλη ανατροπή και να πετύχει την πρώτη της Top 5 και Top 10 νίκη.

Η 23χρονη Αμερικανίδα, τελείωσε το παιχνίδι με 39 winners και 42 αβίαστα λάθη, ενώ η Halep είχε 23 winners και ισάριθμα λάθη. Παρά την απώλεια του 1ου σετ με double break, επέστρεψε δριμύτερη στο τερέν και προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ, το οποίο και κατέκτησε στα 9 games.

Στο 3ο σετ έκανε επίσης πρώτη break και βρέθηκε μπροστά με 3-2. Επέστρεψε από το 0-40 στη συνέχεια και έφτασε στο 4-2, ενώ στο 10ο game είχε διπλό match point, στο 5-4, 40-15. Η Halep δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και έσωσε τα match point, το δεύτερο μάλιστα με πολύ σπουδαίο passing shot από θέση άμυνας.

Ισοφάρισε σε 5-5 η Ρουμάνα, η οποία είχε τη δική της ευκαιρία να πάρει τη νίκη, με ένα match point στο 5-6, 30-40. Ήρθε η σειρά της Townsend να το σώσει και να κρατήσει το σερβίς της για να στείλει το συναρπαστικό 3ο σετ στο tie-break. Eκεί κατάφερε να ολοκληρώσει και τον τεράστιο θρίαμβό της, καθώς κέρδισε 3 πολύτιμους πόντους από το 4-4 και κατέκτησε το tie-break με 7-4.

Έχοντας ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τα προκριματικά του US Open, η Townsend προκρίθηκε για 1η φορά στον 3ο γύρο του τουρνουά και για 2η σε ένα Grand Slam, μετά από το Roland Garros του 2014. Θα αντιμετωπίσει τη Sorana Cirstea, με φόντο την πρώτη της πρόκριση σε δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam.

Η Halep βγαίνει μ' αυτή την ήττα από τη διεκδίκηση του Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Το σημερινό Νο. 1, η Naomi Osaka, η οποία έχει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς στο US Open, κέρδισε νωρίτερα τη Magda Linette με 6-2, 6-4 και μπήκε στον 3ο γύρο, όπου θα συναντήσει μια εκ των Coco Gauff και Timea Babos.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots