"Σίφουνας" στα προημιτελικά ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:41

O Alexander Zverev πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του US Open και το έκανε με μια πολύ εντυπωσιακή νίκη επί του Alejandro Davidovich Fokina. Αυτή ήταν η 1η φορά που ο Sascha προκρίθηκε στην τελική 8άδα του αμερικανικού Grand Slam.

Ο Zverev συνέτριψε τον Davidovich Fokina με 6-2, 6-2, 6-1 και προκρίθηκε μέσα σε 94 λεπτά στην προημιτελική φάση του US Open. 

Ο 23χρονος Γερμανός ήταν επιβλητικός, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε και το πρόβλημα που είχε ο αντίπαλός του με το δεξί του πόδι. Πέτυχε 18 άσους, έφτασε συνολικά τους 39 winners και έκανε μόλις 22 αβίαστα λάθη, για να φτάσει πολύ εύκολα σ' αυτή την πρόκριση. Έσωσε επίσης τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε, τη στιγμή που ο ίδιος ήταν πολύ αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του, αξιοποιώντας τα 8 από τα 11 break points του.

Ο Zverev, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ φέτος στο Australian Open, πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία που έχει κάνει ποτέ σε Grand Slam διοργάνωση, προκρίθηκε συνολικά για 4η φορά στην 8άδα ενός Slam, καθώς το έχει κάνει και στο Roland Garros, το 2018 και το 2019.

Στο US Open δεν το είχε ξαναπετύχει, με την προηγούμενη καλύτερη πορεία του να είναι η περσινή του παρουσία στον 4ο γύρο. Ο επόμενος αντίπαλός του στη Νέα Υόρκη θα προκύψει από την αναμέτρηση του Borna Coric με τον Jordan Thompson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots