Όλο και πιο κοντά ο Zverev! (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:07

O Alexander Zverev επιβλήθηκε του Borna Coric με 3-1 σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του US Open, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στον πρώτο του Grand Slam τίτλο. 

Ο Zverev άφησε πίσω του το κακό του ξεκίνημα στον πρώτο προημιτελικό των ανδρών του US Open, για να επιβληθεί του Coric με 1-6, 7-6 (5), 7-6 (1), 6-3 και να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Ο Zverev είχε 18 άσους και 12 διπλά λάθη στο σημερινό παιχνίδι, ενώ συνολικά έφτασε τους 52 winners και τα 46 αβίαστα λάθη. Στο 1ο σετ ο νεαρός Γερμανός δεν ήταν καλός, κάνοντας 12 αβίαστα λάθη και χάνοντας 2 φορές το σερβίς του, με αποτέλεσμα ο Coric να το κερδίσει εύκολα με 6-1.

Ο Κροάτης μάλιστα προηγήθηκε και με break στα μέσα του 2ου σετ, στο 4-2, όμως ο Zverev κατάφερε να τον ισοφαρίσει σε 4-4 πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Zverev κέρδισε τους 4 από τους τελευταίους 5 πόντους και το κατέκτησε με 7-5. 

Και το 3ο σετ πήγε σε tie-break, με τους δυο παίκτες να ανταλλάζουν από ένα break νωρίς. Αυτή τη φορά ο Zverev δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Κροάτη και επιβλήθηκε με 7-1 στο tie-break, για να μπει μπροστά στα σετ.

Στο 4ο σετ ο Zverev χρειάστηκε να επιστρέψει από τo 0-40 στο 5ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 3-2. Στο 8ο game o "Sascha" έκανε και το μοναδικό break του σετ, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για το 6-3 στο επόμενο game, αξιοποιώντας το 3ο του match point.

O Zverev δεν είχε προκριθεί μέχρι πέρσι σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, ωστόσο έχει 2 στα 2 στη φετινή χρονιά, καθώς είχε μπει στα ημιτελικά του Australian Open και τώρα το έκανε και στο US Open.

Θα γίνει ο πρώτος Γερμανός μετά από 25 χρόνια -από το 1995- που θα παίξει στα ημιτελικά του αμερικανικού Grand Slam, μετά φυσικά από τον Boris Becker.

Ο επόμενος αντίπαλος για τον Zverev θα προκύψει από την αναμέτρηση του Denis Shapovalov με τον Pablo Carreno Busta, με τον Γερμανό να έχει προφανώς μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μπει στον τελικό του νεοϋορκέζικου major, μετά και την αποβολή του Novak Djokovic από το τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots