Απτόητος ο Medvedev - χωρίς απώλεια στην 4άδα (vid)

 
Andrey Rublev & Daniil Medvedev
Andrey Rublev & Daniil Medvedev
tennisnews team Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:41

O Daniil Medvedev διατήρησε το απόλυτο των κερδισμένων σετ στο φετινό US Open και σήμερα και απέχει μια νίκη από τη δεύτερη διαδοχική του πρόκριση στον τελικό του αμερικανικού Grand Slam.

Ο Medvedev κέρδισε τη ρωσική μονομαχία με τον Andrey Rublev και μάλιστα κατάφερε να διατηρήσει και το απόλυτο των κερδισμένων σετ που έχει έως τώρα στο τουρνουά, επικρατώντας του συμπατριώτη και φίλου του με 7-6 (6), 6-3, 7-6 (5).

Ο περσινός φιναλίστ του US Open θα επιστρέψει στα ημιτελικά, όντας μάλιστα ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει χάσει ακόμα σετ, περιμένοντας έναν εκ των Dominic Thiem και Alex De Minaur.

Στον σημερινό προημιτελικό ο Medvedev είχε 16 άσους, 50 winners και 37 αβίαστα λάθη, ενώ στην απέναντι μεριά του γηπέδου βρισκόταν ένας πάρα πολύ καλός Rublev, που είχε 22 winners και 17 αβίαστα λάθη, δεν αξιοποίησε τις λιγοστές ευκαιρίες του ωστόσο με αποτέλεσμα να μην έχει καμιά τύχη σε αυτό το ματς, παρά την εξαιρετική του εμφάνιση.

Στο 1ο σετ ο Rublev είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να μπει σε θέση οδηγού στον προημιτελικό, καθώς μετά από 12 games στα οποία κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point, ο νεότερος από τους δυο Ρώσους προηγήθηκε με 5-1 και με 6-3 στο tie-break. O Medvedev ωστόσο κέρδισε τους 5 τελευταίους πόντους του σετ, για να πάρει το tie-break με 8-6.

O Medvedev έκανε το μοναδικό break του παιχνιδιού στο 6ο game του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 4-2 και να το κατακτήσει αργότερα με 6-3, ενώ το 3ο σετ επίσης δεν είχε κανένα break, με τον 24χρονο Ρώσο να το κατακτά και αυτό στο tie-break, κερδίζοντας τους 2 τελευταίους πόντους του ματς, από το 5-5.

Ο Medvedev, ο οποίος δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το παιχνίδι, κέρδισε για 4η φορά τον Rublev σε ισάριθμες αναμετρήσεις που έχουν δώσει μεταξύ τους στο tour. Έφτασε επίσης τις 11 νίκες στα 12 τελευταία παιχνίδια του για το US Open, σε ένα πολύ εντυπωσιακό σερί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots