Στον τελικό του US Open ο Thiem! (vid)

 
Στον τελικό του US Open ο Thiem! (vid)
Στον τελικό του US Open ο Thiem! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 - 6:10

O Dominic Thiem επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Daniil Medvedev και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev! 

O Dominic Thiem δεν έχασε ούτε ένα σετ από τον περσινό φιναλίστ του US Open στον δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά, Daniil Medvedev, αλλά και μοναδικό παίκτη που δεν είχε χάσει σετ έως τώρα στη διοργάνωση, κερδίζοντάς τον με 6-2, 7-6 (7), 7-6 (5) σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες παιχνιδιού.

Ο 27χρονος Αυστριακός κέρδισε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ, κάνοντας διαδοχικά break στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2). Στο 2ο σετ υπέστη break από την αρχή και ήταν πίσω με 0-2, μένοντας πίσω σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του.

Κατάφερε και έκανε το break της ισοφάρισης στο 10ο game (5-5) και στο 11ο game έσβησε 5 break points για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 6-5. Στο tie-break ακολούθησε εξίσου μεγάλη μάχη, με τον Thiem να σβήνει ένα set point στο 5-6 και να αξιοποιεί τελικά τη 2η ευκαιρία του, για το 9-7.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 3ο σετ, στο οποίο ο Thiem ήταν πίσω με 0-3 και έμεινε πίσω έως και το 2-5, για ακόμα μια φορά όμως ο Medvedev δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ στο σερβίς του και ο Αυστριακός επέστρεψε στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Αυτή τη φορά στο tie-break o Thiem ηταν συνεχώς μπροστά, καθώς κέρδισε τους 4 πρώτους πόντους, για να εκμεταλλευτεί το 2ο match point και να το κατακτήσει με 7-5, "κλειδώνοντας" τη νίκη του έπειτα από 2 ώρες και 55 λεπτά συνολικού αγώνα. 

Ο Thiem πέτυχε την 3η νίκη του σε 4 αναμετρήσεις με τον Medvedev και προκρίθηκε στον 4ο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση, μετά από το Roland Garros του 2018 και του 2019 και το Australian Open του 2020. Θα διεκδικήσει τον 1ο του Grand Slam τίτλο (0-3 σε τελικούς), όπως και ο Alexander Zverev, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (23:00GR, Eurosport 1HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots