Medvedev: "Ο τελικός στην Αυστραλία με έκανε καλύτερο"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 23:50

Ο Daniil Medvedev μίλησε για τον τελικό του Australian Open, όπου είχε χάσει ένα προβάδισμα με 2-0 σετ απέναντι στον Rafael Nadal, αλλά και το US Open, στο οποίο θα επιστρέψει αυτή τη χρονιά ως υπερασπιστής του τίτλου.

"Πάντα μου άρεσε να παίζω στη Νέα Υόρκη, νιώθω καλά όταν αγωνίζομαι εκεί. Το ότι θα επιστρέψω ως υπερασπιστής του τίτλου είναι πολύ σημαντικό. Η κατάκτηση του πρώτου μου major μου δίνει χαρά, κίνητρο και πολλή αυτοπεποίθηση. Είναι ένα βήμα που δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα να κάνω, τα Grand Slams είναι μεγαλύτερα από κάθε έναν από μας. Το ότι κατάφερα να κερδίσω κάποιον σαν τον Djokovic στον τελικό είναι καταπληκτικό, με βοηθάει να πιστεύω πως μπορώ να το κάνω ξανά στο μέλλον", είπε ο Medvedev στις δηλώσεις που έκανε για το Eurosport.

Για το πως έχει αλλάξει τη ζωή του ο τίτλος πέρσι στο US Open, αλλά και η άνοδός του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης φέτος, ο 26χρονος Ρώσος είπε: "Ο κόσμος με βλέπει διαφορετικά τώρα, επειδή είμαι και στο Νο.1 του κόσμου. Είμαι στόχος, είναι φυσιολογικό. Υπάρχουν δυο διαφορετικά σενάρια, ένα θετικό και ένα αρνητικό. Αν ξεκινήσω έναν αγώνα καλά, πιστεύω πως οι αντίπαλοί μου σκέφτονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όταν δεν ξεκινάω καλά, σκέφτονται πως ακόμα κι έτσι πρέπει να τα δώσουν όλα γιατί παίζουν με το Νο.1 του κόσμου, οπότε έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσουν το Νο.1 και έναν πρωταθλητή σε Grand Slam. Γιατί σε 6 μήνες κανείς δεν θα θυμάται αν εκείνη τη μέρα έπαιξα ή όχι καλά, θα έχει μείνει μια νίκη απέναντι στον Medvedev, στον Nadal ή στον Djokovic."

Η φετινή σεζόν παρότι τον έφερε στο Νο.1 δεν είναι ιδανική για τον Medvedev, που ξεκινήσε με έναν τελικό στην Αυστραλία, όπου μάλιστα έχασε προβάδισμα με 2-0 σετ επί του Nadal, αλλά έκτοτε είχε μόνο έναν τίτλο, στο 250άρι του Los Cabos πριν λίγες εβδομάδες, και κανέναν άλλον τελικό σε Grand Slam ή Masters.

"Γενικά δεν πήγε άσχημα το Australian Open. Έπαιξα σε καλό επίπεδο, κέρδισα έναν τρελό αγώνα με τον Felix (Auger-Aiassime), δεν ξέρω αν θα έπρεπε να τον χάσω, αλλά είχα σώσει match point. Μετά ήρθε ο τελικός με τον Rafa. Πιστεύω πως θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα, να κερδίσω, ήμουν μπροστά. Για μερικές μέρες, ίσως εβδομάδες, αυτός ο αγώνας ήταν μια πολύ δύσκολη ανάμνηση για μένα, αλλά τώρα, κοιτάζοντας πίσω, λέω στον εαυτό μου πως έτσι είναι η ζωή και πως πήρα εμπειρία απ' αυτόν.  Με έκανε καλύτερο. Κατάλαβα κάποια πράγματα. Κατάλαβα πως στη ζωή μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θες. Τώρα προσπαθώ να το δω διαφορετικά."

Αυτό το καλοκαίρι δεν επιτράπηκε στον Medvedev η συμμετοχή στο Wimbledon εξαιτίας των αποκλεισμών Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από την LTA, ωστόσο ίσως αυτό χρησιμοποιηθεί με θετικό τρόπο στο US Open από τον Medvedev, που ενδεχομένως να είναι δυνατότερος σωματικά από τους αντιπάλου του, που είχαν μια γεμάτη χρονιά στο γρασίδι.

"Ελπίζω πως θα με βοηθήσει αυτό, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Σε κάθε περίπτωση, μου επέτρεψε να λάβω μέρος σε τρια πολύ έντονα τουρνουά πριν από το US Open στο τέλος της χρονιάς, κάτι που δεν είναι εύκολο να συμβεί σ' αυτό το στάδιο της σεζόν. Έχω δουλέψει πολύ με την ομάδα μου. Ελπίζω να είμαι στο 100% μου, σωματικά και πνευματικά, μέχρι το τέλος της χρονιάς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots