Τσιτσιπάς: "Σαν να μην έχω ξαναπαίξει ποτέ τένις στη ζωή μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Σαν να μην έχω ξαναπαίξει ποτέ τένις στη ζωή μου" (vid)
tn team Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 16:32

Σε δηλώσεις του για το ελληνικό Eurosport, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε ότι ένιωσε τελείως αδιάθετος στον αγώνα του με τον Daniel Elahi Galan στο US Open, κάνοντας λόγο για 2 από τα χειρότερα σετ στην καριέρα του, αναφερόμενος φυσικά στα δυο πρώτα σετ της αναμέτρησης.

"Δεν νομίζω να μου 'χει ξανασυμβεί στην καριέρα μου να είμαι τόσο αδιάθετος και να μην θέλω να παίξω, ήταν μια πολύ περίεργη περίπτωση που επικράτησε σήμερα. Ένιωθα τα χτυπήματά μου τελείως εκτός ελέγχου, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ καμία κατάσταση, ένιωθα σα να μην έχω ξαναπαίξει ποτέ τένις στη ζωή μου. Πρέπει να είναι απ' τα χειρότερα δύο πρώτα σετ που έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου. Από το σερβίς μέχρι την επιστροφή και γενικά όλη την αίσθηση που είχα μέσα στο γήπεδο. Δεν ένιωθα κανένα χτύπημα, δεν ένιωθα την μπάλα, ήταν μια πολύ περίεργη κατάσταση", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε μόλις ένα game στα δυο πρώτα σετ της αναμέτρησής του με τον Galan.

Ο Τσιτσιπάς δεν έχει καταφέρει να φτάσει πιο μακριά από τον 3ο γύρο στο US Open ποτέ στην καριέρα του και ένας αγώνας που ακόμα μέχρι σήμερα τον στοιχειώνει, είναι εκείνος με τον Borna Coric στον 3ο γύρο το 2020, τον οποίο έχασε στα 5 σετ.

"Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο αγώνας που είχα κάνει με τον Coric πριν 2 χρόνια εδώ πέρα, ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας έτσι ώστε να πάω στη δεύτερη εβδομάδα, διότι έπαιζα πολύ καλό τένις εκείνη την περίοδο και είχα βρει τον ρυθμό μου, είχα βρει το σερβίς μου, ένιωθα συμπληρωμένος τενιστικά και με τον τρόπο που μπορούσα να βρω λύσεις και να επεξεργαστώ το παιχνίδι. Δυστυχώς έγινε κάτι σ' αυτό το 4ο σετ που δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά θα προσπαθώ να βρω λύσεις γιατί το US Open είναι ένα τουρνουά που μ' αρέσει πάρα πολύ. Μ' αρέσει να αγωνίζομαι εδώ, μ' αρέσει το αμερικάνικο κοινό και έχω χτίσει μια μεγάλη αγάπη γι' αυτό τον κόσμο."

Όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου, το γεγονός ότι μπορούσε να ανεβεί μέχρι και στο Νο.1 του κόσμου τον επηρέασε πάρα πολύ στη χθεσινή του αναμέτρηση, με τον στόχο από δω και πέρα να είναι να τερματίσει στο Top 3 της ΑΤΡ τη σεζόν.

"Είχα έναν στόχο και ήξερα ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να πάω βαθιά στο US Open, ξέροντας ότι μπορώ να τελειώσω τη χρονιά ακόμα και στο Νο.1, αν κατάφερνα και έπαιζα καλό τένις σ' αυτό το τουρνουά, αλλά για τώρα έχω βάλει έναν στόχο να μπω στο Top 3 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Νομίζω είναι εφικτό και με λίγο παραπάνω διάθεση, με λίγη παραπάνω καθημερινή δουλειά στο γήπεδο, δεν αποκλείεται καθόλου, είναι ένας στόχος που μπορεί να κατακτηθεί φέτος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots