Άργησε, αλλά πήρε μπρος ο Rafa (vid)

 
Άργησε, αλλά πήρε μπρος ο Rafa (vid)
© USTA
tn team Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:47

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι o Rafael Nadal έχασε το 1ο σετ, κινδύνεψε και στο 2ο, όμως έπαιξε πολύ καλύτερα στη συνέχεια και πήρε τη νίκη απέναντι στον Fabio Fognini, για να παραμείνει στο κυνήγι του 23ου major και της επιστροφής στο Νο.1.

O Nadal έκανε τη ζωή του δύσκολη και έμεινε πίσω με σετ και με break απέναντι στον Fognini, αφού βρέθηκε πίσω μέχρι και με 2-6, 2-4, κατάφερε όμως να παίξει πολύ καλύτερα και να αλλάξει τα πράγματα από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα, για να φτάσει στη νίκη με 2-6, 6-4, 6-2, 6-1.

Πρώτα κέρδισε 4 games στη σειρά για να κάνει δικό του το 2ο σετ, αλλάζοντας για τα καλά την εικόνα του ματς μετά απ' αυτό. Στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-1 και παρά την προσωρινή απάντηση του Fognini και το break back για το 3-2, κέρδισε τα 3 επόμενα games και έφτασε στο 6-2, ενώ στο 4ο σετ ο Ισπανός έχασε μόνο ένα game, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 2 ώρες και 43 λεπτά.

Θυμίζουμε πως και στην πρεμιέρα του με τον Rinky Hijikata o Nadal είχε μείνει πίσω με σετ και είχε επιβληθεί τελικά με 3-1.

Ο 36χρονος Ισπανός παραμένει αήττητος στα Grand Slams φέτος, πετυχαίνοντας την 21η διαδοχική του νίκη (21-0), ενώ παραμένει και στο Νο.1 της live κατάταξης της ΑΤΡ, διεκδικώντας από την καλύτερη θέση την κορυφή, μαζί με τους Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz και Casper Ruud.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και απέκλεισε το Νο.32 του ταμπλό, Miomir Kecmanovic, με 6-2, 6-4, 4-6, 6-4. Αξίζει να σημειωθεί πως σε 17 αναμετρήσεις για το tour, o Ισπανός δεν έχει ηττηθεί ούτε μια φορά από τον Γάλλο (17-0).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots