Κρατάει ζωντανό το όνειρο ο Ruud (vids)

 
Κρατάει ζωντανό το όνειρο ο Ruud (vids)
© USTA
tn team Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 - 2:08

O Casper Ruud "λύγισε" τον Tommy Paul στα 5 σετ και προκρίθηκε στους "16" του US Open, κρατώντας ζωντανό το όνειρο του πρώτου Grand Slam τίτλου και του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Στον 4ο γύρο πέρασε και ο lucky loser Corentin Moutet.

Ο Ruud μπορεί αν κατακτήσει το US Open (και δεν προκριθεί στον τελικό ο Rafael Nadal) να γίνει ο πρώτος Νορβηγός στην ιστορία που θα ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κράτησε ζωντανό σήμερα τον μεγάλο αυτόν στόχο, με τη νίκη του επί του Paul με 7-6 (3), 6-7 (5), 7-6 (2), 5-7, 6-0.

Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, με τους δυο παίκτες να χάνουν αμφότεροι προβάδισμα με break σε 1ο και 2ο σετ, πριν τα κατακτήσουν στα tie-break. Στο 3ο σετ ο Ruud έσωσε τριπλό set point στο σερβίς του Paul στο 6-5, 40-0, έκανε το break για το 6-6 και κέρδισε ακόμα ένα σετ στο tie-break, για να προηγηθεί για 2η φορά στο ματς.

Ο Αμερικανός δεν το έβαλε κάτω και με break στο 12ο game του 4ου σετ έκανε το 7-5 και πήγε το ματς σε 5ο, εκεί όμως ο Ruud ήταν πολύ δυνατότερος και δεν έχασε ούτε ένα game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 4 ώρες και 23 λεπτά.

Για 1η φορά θα παίξει στον 4ο γύρο του US Open o Ruud, ο οποίος έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία για να μπει και στα προημιτελικά. Θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη της πρώτης εβδομάδας του τουρνουά, τον Corentin Moutet.

Ο 23χρονος Γάλλος, που μπήκε ως lucky loser στο τουρνουά, προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε 4ο γύρο ενός Grand Slam, επικρατώντας του Pedro Cachin με 6-3, 4-6, 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots