Επιστροφή από την κόλαση και πρόκριση για Nole! (vids)

 
Επιστροφή από την κόλαση και πρόκριση για Nole! (vids)
© USTA
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:43

Ένα σετ μακριά από τον αποκλεισμό έφτασε ο Novak Djokovic, ο οποίος μεταμορφώθηκε μετά εις βάρος του 0-2 σετ και κατάφερε να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του 24ου Grand Slam τίτλου.

Μια πολύ μεγάλη πρόκληση χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στο Arthur Ashe Stadium o Novak Djokovic, ο οποίος βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ απέναντι στον συμπατριώτη του, Laslo Djere, καταφέρνοντας τελικά να αλλάξει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 4-6, 4-6, 6-1, 6-1, 6-3, σε κάτι λιγότερο από 4 ώρες παιχνιδιού.

Ο Djokovic δεν ήταν ο εαυτός του στα πρώτα δυο σετ του αγώνα, καθώς υπέστη break στο πρώτο κιόλας game της αναμέτρησης, με τον Djere μάλιστα να έχει ευκαιρίες αργότερα και για το double break.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο 2ο σετ, στο οποίο ο 28χρονος Σέρβος, Νο.38 στον κόσμο, ήταν και πάλι ο πιο απειλητικός παίκτης, με τον Djokovic να μην μπορεί να απειλήσει το αντίπαλο σερβίς. Μάλιστα, ο Djere έκανε τελικά το break στο 7ο game, πέρασε μπροστά με 4-3 και κατέκτησε και αυτό το σετ με 6-4.

Όταν ο κίνδυνος για τον αποκλεισμό ήταν πια ορατός, ο Djokovic, ο οποίος πέρασε και την καθιερωμένη του βόλτα από τα αποδυτήρια και είχε και ένα pep talk με τον εαυτό του όπως αποκάλυψε αργότερα, μεταμορφώθηκε στον αδυσώπητο παίκτη που όλοι ξέρουμε! Χρειάστηκε να περιμένει παραπάνω από 2 σετ μέχρι να έχει εύκολο service game o Djere, που υπέφερε από την ασφυκτική πίεση του Djokovic.

Ο κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων και δίχως αμφιβολία κορυφαίος receiver στην ιστορία του αθλήματος, ενώ δεν είχε κάνει κανένα break και είχε μόνο ένα break point στα πρώτα δυο σετ, "έσπασε" 7 φορές τον αντίπαλό του στα 8 επόμενα service game του (!), φέρνοντας ένα άλλο επίπεδο στο παιχνίδι, το οποίο δεν μπορούσε να ακολουθήσει ο εξαιρετικός κατά τ' άλλα Djere.

Ως εκ τούτου, ο Nole πήρε το 3ο και το 4ο σετ με 6-1, ενώ προηγήθηκε με 3-0 στο 5ο, απλοποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Ο Djere κράτησε μετά από πάρα πολύ εύκολα το σερβίς του για δυο συνεχόμενα games, μείωσε σε 4-1 και σε 5-2 και αυτό του έδωσε μια ανάσα και μια ελπίδα να επιστρέψει στο ματς, αλλά ο Djokovic τη "σκότωσε" στο 9ο game, όταν έσβησε το break point του στο 5-3, 30-40, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να "κλειδώσει" την πρόκριση σε 3 ώρες και 45 λεπτά αγώνα.

Ο Djokovic, No.2 στον κόσμο και Νο.1 μετά το US Open, συνεχίζει να διεκδικεί τον 4ο τίτλο του στη Νέα Υόρκη και τον 24ο σε Grand Slam, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του στα Slams για φέτος στο 23-1 νίκες.

Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Borna Gojo, που επιβλήθηκε του Jiri Vesely με 6-4, 6-3, 6-2. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κροάτης δεν κάνει απλά το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του, αλλά έχει καταφέρει να βγάλει την 1η εβδομάδα του τουρνουά χωρι να χάσει σετ, αφού απέκλεισε προηγουμένως τους Hugo Dellien (6-3, 6-3, 6-1) και Mackenzie McDonald  (6-3, 6-4, 6-3) επίσης με 3-0! Αυτή θα είναι η 1η φορά στην καριέρα του που θα έχει τη δυνατότητα να παίξει με τον Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots