36 Grand Slam τελικοί για τον αδιανόητο Djokovic! (vids)

 
36 Grand Slam τελικοί για τον αδιανόητο Djokovic! (vids)
© Simon Bruty/USTA
tn team Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 - 0:56

Τα αδιανόητα ρεκόρ του Novak Djokovic συνεχίζονται, με τον τρομερό και φοβερό Σέρβο να "καθαρίζει" με 3-0 σετ τον Ben Shelton και να προκρίνεται στον 36ο τελικό του σε Grand Slam! Για 3η φορά στην καριέρα του θα έχει συμμετοχή στους τελικούς όλων των Slams σε μια σεζόν ο Novak!

Ούτε ο ενθουσιώδης Ben Shelton μπόρεσε να βάλει δύσκολο στον τρομερό Novak Djokovic, που για 2,5 περίπου σετ έκανε ό,τι ήθελε στο court απέναντι στον πολύ ταλαντούχο Αμερικανό τενίστα, για να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-2, 7-6 (4) και το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του US Open.

Στα πρώτα δυο σετ η υπεροχή του Nole ήταν πολύ μεγάλη, με τον Shelton να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να τον ματσάρει. Ο Djokovic έκανε μάλιστα γρήγορο break και στο 3ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0 και να μείνει μπροστά μέχρι το 4-2.

Ο 20χρονος Αμερικανός, που έπαιξε στον πρώτο του ημιτελικό σε Slam και απέδειξε αυτές τις δυο εβδομάδες ότι έχει το τένις για να ακολουθήσουν πολλοί ακόμα, κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να το κάνει ντέρμπι στο 3ο σετ, που ήταν με διαφορά το καλύτερό του στον ημιτελικό. Έβγαλε μερικά τρομερά περάσματα ο 20χρονος, αδύνατο ακόμα και για τον Djokovic να τα κυνηγήσει.

Πήρε πίσω το break και κράτησε και το σερβίς του μέσα σε πανδαιμόνιο, αφού φυσικά είχε και τη στήριξη από ένα ολόκληρο Arthur Ashe Stadium. Προηγήθηκε με 5-4 ο Αμερικανός και λίγο έλειψε να κάνει και ζημιά στον Nole, αφού είχε ένα set point για το 6-4 στο επόμενο game.

O Djokovic έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά και πήρε άριστα. Έσωσε το set point, πάγωσε τον ρυθμό παρατείνοντας τους πόντους και τις παύσεις μεταξύ των πόντων και τελικά κράτησε και το σερβίς του, για να κάνει το 5-5.

Μετά απ' αυτό ήταν σαν να ξανάρχισε από την αρχή το σετ, με τον Shelton να χάνει το πλεονέκτημα του όποιου momentum είχε προλάβει να δημιουργηθεί και τον Djokovic να βρίσκει ευκαιρία για ένα νέο break, για το υπέρ του 6-5.

Η αποστολή του ωστόσο δεν είχε τελειώσει εκεί και o Shelton επέμεινε στην απέλπιδα προσπάθειά του, παίρνοντας αυτή τη φορά το break από τον Djokovic, για να παρατείνει κι άλλο αυτό το πολύ αμφίρροπο 3ο σετ.

Έκανε το 6-6 ο 20χρονος, στο tie-break όμως μίλησε η κλάση του Novak, που γενικά είναι σχεδόν ανίκητος στα tie-break φέτος. Από νωρίς πήρε ένα προβάδισμα με 3-0 ο Nole, που όπως πάντα τα έδινε όλα σε κάθε πόντο και τελικά επικράτησε με 7-4 απέναντι σε έναν Shelton που συνέχισε να είναι πολύ μαχητικός ως το τέλος, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά αγώνα.

Βελτιώνοντας το τρομερό ρεκόρ του σε Grand Slams διοργανώσεις στο 26-1 για το 2023, ο Djokovic προκρίθηκε πλέον και στους 4 major τελικούς της χρονιάς! Θυμίζουμε πως κατέκτησε το Australian Open και το Roland Garros, ενώ ήταν φιναλίστ στο Wimbledon.

Είναι η 3η φορά στην καριέρα του που πετυχαίνει αυτό το φοβερό στατιστικό, να προκριθεί δηλαδή σε όλους τους Grand Slam τελικούς της σεζόν, μετά το 2015 και το 2021. Και τις δυο αυτές χρονιές είχε κερδίσει από 3 Slams, χάνοντας το 2015 στον τελικό του Roland Garros και το 2021 στον τελικό του US Open.

Συνολικά θα παίξει σε έναν τελικό Grand Slam για 36η φορά στην καριέρα του, καταρρίπτοντας ακόμα ένα δικό του ρεκόρ, τους 35 τελικούς. Τα προηγούμενα ρεκόρ είναι ήδη πολύ πιο πίσω, με τον Federer να έχει 31 τελικούς και τον Nadal 30.

Μια νίκη χωρίζει πια τον Djokovic από τον 24ο Grand Slam τίτλο και στον τελικό της Κυριακής (23:00GR, Eurosport 1HD), είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον μοναδικό παίκτη που τον έχει κερδίσει φέτος σε Slam, τον Carlos Alcaraz, που στον άλλον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει στις 02:00 το βράδυ (ξημερώματα Σαββάτου) τον Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots