Ο Medvedev "εκθρόνισε" τον Alcaraz στο US Open! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Pete Staples/USTA
tennisnews team Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 - 5:41

Ένας καταπληκτικός Daniil Medvedev έβαλε τέλος στην υπεράσπιση του τίτλου από τον Carlos Alcaraz, κερδίζοντας τον Ισπανό με 3-1 σετ, για να κλείσει θέση στον μεγάλο τελικό του US Open.

Τελικό με άρωμα... 2021 θα έχουμε στο φετινό US Open, αφού όπως και πριν από 2 χρόνια, τον τίτλο θα διεκδικήσουν οι Novak Djokovic και Daniil Medvedev. Θυμίζουμε πως τότε ο Ρώσος είχε κερδίσει τον μοναδικό μέχρι σήμερα Grand Slam τίτλο του, κερδίζοντας τον Σέρβο με 3-0 σετ.

Ο Medvedev πήρε το 2ο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, που τον ήθελαν outsider απέναντι στο Νο.1 του ταμπλό, υπερασπιστή του τίτλου και σχεδόν ανίκητο φέτος στα Grand Slam, Carlos Alcaraz.

Μετά από μια μάχη 3 ωρών και 18 λεπτών όμως στο Arthur Ashe Stadium, o Medvedev έπαιξε πολύ σπουδαίο τένις και υπέταξε τον Ισπανό με 7-6 (3), 6-1, 3-6, 6-3, παίρνοντας έτσι την πρώτη του πρόκριση σε τελικό Grand Slam μετά από το Australian Open του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, ο Alcaraz είχε ηττηθεί μόνο από τον Djokovic σε Grand Slam τους τελευταίους 13 μήνες, και αυτό σε ένα ματς που τον πρόδωσε το σώμα του και υπέφερε από κράμπες για 2 ολόκληρα σετ.

Δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαία το μεγάλο φαβορί ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος δεν είχε χάσει σετ από τον Medvedev στις άλλες δυο συναντήσεις τους στη σεζόν. Και στο σημερινό ματς φαινόταν να πατάει καλύτερα στο 1ο σετ, αφού ήταν ο μόνος παίκτης που απείλησε με break point, με τον Medvedev να επιστρέφει από το 1-2, 15-40 και να κρατάει το σερβίς του για το 2-2.

Γενικά ήταν πιο γεμάτα τα service games του Ρώσου σε σχέση με αυτά του Ισπανού, ο Medvedev όμως έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί ήταν αλάνθαστος, για να επιβληθεί με 7-3.

Μετά ακολούθησε ένα 2ο σετ στο οποίο ήταν πολύ καλύτερος ο Medvedev, "έσπασε" τον Alcaraz στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1) και έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του με 6-1.

O Alcaraz έκανε την αντεπίθεσή του και χρειάστηκε να περιμένει ως τα μέσα του 3ου σετ, αλλά πέτυχε το πρώτο του break στη βραδιά και πήρε ένα προβάδισμα με 4-1, το οποίο και αξιοποίησε για να κλείσει το σετ στα 9 games.

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του 4ου σετ, όπου ο Ισπανός είχε 3 break points στο 3ο game για το 2-1. Ο Medvedev έμεινε όρθιος, κράτησε ξανά το σερβίς του μετά από μια δύσκολη συνθήκη και λίγο αργότερα έκανε τον Alcaraz να πληρώσει τις χαμένες ευκαιρίες, παίρνοντας εκείνος το break για το 4-2.

Με love service game έφτασε στο 5-2 ο Medvedev, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κλείσει το ματς στο 9ο game, τα κατάφερε όμως, σε ένα game που έσβησε 3 break points και χρειάστηκε 4 match points συνολικά.

Για 3η φορά θα παίξει στον τελικό του US Open o Medvedev, ο οποίος ήταν φιναλίστ το 2019 και πρωταθλητής το 2021. Από το 2019, παίζει κάθε 2 χρόνια στον τελικό του US Open.

Συνολικά θα είναι ο 5ος τελικός του σε ένα Grand Slam, με κερδισμένο μόνο εκείνον τον τελικό το 2021 στη Νέα Υόρκη επί του Djokovic.

Αυτή θα είναι η 15η συνάντησή του με τον Djokovic, τον οποίο έχει κερδίσει 5 φορές στην καριέρα του (5-9). Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η τελευταία τους συνάντηση, στα ημιτελικά του Ντουμπάι, όπου τον κέρδισε μάλιστα για 1η φορά μετά από 4 απανωτές ήττες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots