Επέστρεψε στον 4ο γύρο ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © AELTC
tn team Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 - 19:13

4 χρόνια είχε να βρεθεί στον 4ο γύρο του Wimbledon o Alexander Zverev, ο οποίος έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις και κέρδισε τον Taylor Fritz με 3-1 σετ.

Παρά την απώλεια του 1ου σετ στο tie-break, o Zverev έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και κέρδισε τα 3 επόμενα σετ, για να επικρατήσει του Fritz με 6-7 (3), 6-4, 6-3, 7-6 (4) και να πάρει το εισιτήριο για τη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon.

O 24χρονος Γερμανός, Νο.4 στο ταμπλό, τελείωσε τον αγώνα με 18 άσους, συνολικά έφτασε τους 44 winners, ενώ έκανε μόνο 25 αβίαστα λάθη σε 4 γεμάτα σετ. Ο Fritz από την πλευρά του είχε 38 winners (13 εκ των οποίων με άσους) και 34 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να κάνει break και ο Fritz επικράτησε στο tie-break με 7-3. Ο Zverev έκανε το πρώτο break στο ματς για το 3-1 και ο Αμερικανός απάντησε αμέσως ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ένα νέο break στο 10o game έδωσε το σετ στον Γερμανό και παράλληλα άνοιξε το δρόμο γι' αυτή τη νίκη.

Έδειχνε να ελέγχει απόλυτα από εκεί κι έπειτα ο "Sascha", ο οποίος έκανε ένα ακόμα break στο 8ο game για το 5-3 και με love service game έκανε το 6-3. Στο 4ο σετ δεν μπόρεσε να "σπάσει" το σερβίς του Αμερικανού, παρότι είχε 3 break points, αλλά το κέρδισε στο tie-break με 7-4, για να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 2 ώρες και 35 λεπτά παιχνιδιού.

O Zverev προκρίθηκε για 2η φορά στους "16" του Wimbledon, πρώτη μετά από το 2017. Θα διεκδικήσει τη Δευτέρα να μπει για πρώτη φορά στα προημιτελικά, απέναντι σε ακόμα έναν παίκτη που δεν έχει προημιτελικό στο Wimbledon, τον Felix Auger-Aliassime. Θυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα ο νεαρός Καναδός πήρε την πρόκριση εις βάρος του Νικ Κύργιου εξαιτίας τραυματισμού, την ώρα που το παιχνίδι ήταν στο 1-1 σετ.

Νωρίτερα σήμερα, την πρόκριση για τους "16" πήρε και ο Matteo Berrettini, που έδωσε συνέχεια στη φανταστική του πορεία και επιβλήθηκε του Aljaz Bedene με 6-4, 6-4, 6-4. Από τα προημιτελικά πλέον τον Ιταλό χωρίζει μόνο ο Ilya Ivashka, που κέρδισε τον Jordan Thompson με 6-4, 6-4, 6-4 και μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο ενός Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots