Εγκατέλειψε ο Κύργιος (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC
tn team Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 - 18:28

Ο Νικ Κύργιος υπέκυψε στον τραυματισμό του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από 2 σετ στην αναμέτρησή του με τον Felix Auger-Aliassime για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Δυστυχώς, το όμορφο ταξίδι του Νικ Κύργιου στο φετινό Wimbledon ολοκληρώθηκε άδοξα, αφού ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει στον αγώνα του με τον Auger-Aliassime, για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Ο Κύργιος μπήκε δυνατά και κέρδισε με 6-2 το 1ο σετ, όμως στο 2ο σετ φαινόταν να νιώθει έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα. Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, ολοκλήρωσε με δυσκολία το 2ο σετ, το οποίο έχασε με 6-1 κι έπειτα σήκωσε λευκή πετσέτα.

Ήταν αδύνατο να συνεχίσει και με τα λεγόμενά του φάνηκε να είναι σοβαρή η κατάσταση. Συγκεκριμένα σηκώθηκε για να συνεχίσει το παιχνίδι, αλλά συνειδηποίησε ότι δεν μπορούσε καν να σερβίρει.

"Δεν μπορώ άλλο. Γίνεται όλο και χειρότερο, δεν μπορώ να το κάνω. Προσπαθώ, αλλά δεν μπορώ να σερβίρω. Δεν μπορώ να το κάνω. Συγγνώμη αδερφέ", είπε ο Κύργιος, σε μια όμορφη στιγμή με τον Auger-Aliassime και συνάμα θλιβερή, εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης στην οποία φάνηκε να βρίσκεται.

Ο Κύργιος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στο πρώτο του τουρνουά μετά από 4,5 μήνες και το Australian Open. Πέτυχε 2 νίκες στο Wimbledon, στον 1ο γύρο κέρδισε με 3-2 σετ τον φορμαρισμένο Ugo Humbert και στον 2ο γύρο με 3-0 σετ τον Gianluca Mager, όμως σήμερα φάνηκε πως η έλλειψη προετοιμασίας του στοίχισε, καθώς στην αρχή τουλάχιστον έδειχνε να έχει πολύ καλή τύχη και σ' αυτό το παιχνίδι.

Ο Auger-Aliassime πήρε σε κάθε περίπτωση την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Wimbledon. Για 1η φορά θα είναι στη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon και για 3η σε ένα Grand Slam. Τη Δευτέρα θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε προημιτελικό Slam, απέναντι σε έναν εκ των Alexander Zverev και Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots