Ο Fucsovics έβγαλε νοκ άουτ τον Rublev!

 
Marton Fucsovics
Marton Fucsovics © AELTC
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 17:53

O Marton Fucsovics ανέτρεψε το 1-2 σετ και κέρδισε τον "κακό του δαίμονα" Andrey Rublev, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, όπου βεβαίως τον περίμενε ο Novak Djokovic.

Ο Marton Fucsovics βρέθηκε σε μια εξαιρετική μέρα και έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική πορεία του στο Wimbledon με μια ακόμα μεγάλη νίκη, επί του Andrey Rublev με 6-3, 4-6, 4-6, 6-0, 6-3.

Ο 29χρονος Ούγγρος έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής τους Jannik Sinner και Diego Schwartzman, Νο.19 και Νο.9 στο ταμπλό αντίστοιχα, για να βγάλει σήμερα εκτός και το Νο.5 του ταμπλό, συνεχίζοντας την πολύ εντυπωσιακή του πορεία.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά ενός Grand Slam και θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Novak Djokovic, που λίγο πριν επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Cristian Garin.

Δεν ήταν εύκολος αγώνας για τον Fucsovics, που ήταν πάντως εξαιρετικός και τον ολοκλήρωσε με 41 winners και 27 αβίαστα λάθη. Μπορεί να μπήκε δυνατότερα και να κέρδισε το 1ο σετ, όμως στα δυο επόμενα σετ ο Rublev κατάφερε να φέρει τα πράγματα εκεί που τα ήθελε και να πάρει το προβάδισμα.

Ακολούθησε ωστόσο μια τρομερή αντεπίθεση του Ούγγρου, που κέρδισε 9 games στη σειρά και βρέθηκε μπροστά με 3-0 στο 5ο σετ. Ο Rublev μείωσε προσωρινά σε 3-2, αλλά ο Fucsovics ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι για να κάνει το 5-2 και τελικά "σφράγισε" την τεράστια πρόκριση στο σερβίς του στο 9ο game, αφού έσβησε και ένα break point του Ρώσου.

Πρόκειται φυσικά για τη σημαντικότερη νίκη και πρόκριση στην καριέρα του Fucsovics, που έχει ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική αξία για τον 29χρονο επειδή προέρχεται απέναντι σε έναν παίκτη που είχε εξελιχθεί στον κακό του δαίμονα αυτή τη χρονιά. Θυμίζουμε πως ο Rublev τον είχε σταματήσει σε 4 διαφορετικά τουρνουά φέτος, σε Ρότερνταμ, Ντόχα, Ντουμπάι και Μαϊάμι. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots