"Πέταξε έξω" τον Zverev ο Felix! (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © AELTC
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 21:43

Έπειτα από μια πολύ μεγάλη μάχη που χρειάστηκε 5 σετ για να ολοκληρωθεί, ο Felix Auger-Aliassime κατάφερε να κερδίσει τον Alexander Zverev παρά την αντεπίθεση που επιχείρησε, για να προκριθεί στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του.

Ο Auger-Aliassime απώλεσε ένα προβάδισμα με 2-0 σετ, όμως ήταν ψύχραιμος στις πιο κρίσιμες στιγμές του 5ου σετ και κατάφερε να πάρει μια πολύ σπουδαία νίκη επί του Alexander Zverev, με 6-4, 7-6 (6), 3-6, 3-6, 6-4.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο νεαρός Καναδός, ο οποίος θα γίνει 21 σε έναν μήνα. Επίσης, χάλασε το σερί του Zverev, που φέτος είχε φτάσει τουλάχιστον έως τα προημιτελικά σε όλα τα Slams.

O Auger-Aliassime κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα με 2-0 σετ αρκετά απρόσμενα. Στο 1ο σετ ανέτρεψε το 2-4 και μάλιστα έσβησε 3 break points για να αποφύγει το double break και το 2-5. Στη συνέχεια όχι απλά μείωσε σε 3-4, αλλά κέρδισε 4 games στη σειρά και πήρε το σετ μέσα από τα χέρια του Zverev.

Και στο 2ο σετ επέστρεψε από break πίσω ο 20χρονος Καναδός, που ήταν πίσω με 0-2, 1-3 και 2-4. Έκανε το break back και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ αργότερα έσβησε ένα set point στο tie-break, το κατέκτησε με 8-6 και ενίσχυσε το προβάδισμά του.

Ο Zverev πέρασε στην αντεπίθεση και έπαιξε πολύ καλύτερα στα δυο επόμενα σετ, για να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα. Δεν απειλήθηκε με break point σ' αυτά τα δυο σετ ο Γερμανός, ο οποίος "έσπασε" μια φορά το σερβίς του Καναδού στο 3ο σετ και ακόμα δυο στο 4ο, για να τα κερδίσει και τα δυο με 6-3.

Ο Auger-Aliassime ανταποκρίθηκε με ένα γρήγορο break στο 5ο σετ και ήταν μπροστά με 1-0, 30-0, όταν ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά εξαιτίας της βροχής. Αυτή η διακοπή φάνηκε να ευνοεί προσωρινά τον Zverev, που όταν επέστρεψε στο court, με κλειστή την οροφή πια, ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Auger-Aliassime "βρήκε" κι άλλο break, ανέκτησε το πάνω χέρι στο 4-3 και έμεινε πολύ ψύχραιμος στο υπόλοιπο του αγώνα, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβό του στο 10ο game, έπειτα από 4 ώρες και 2 λεπτά αγώνα.

Στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini, που έκανε ακόμα έναν φανταστικό αγώνα και επιβλήθηκε του Ilya Ivashka με 6-4, 6-3, 6-1.

Ο Berrettini μετράει πλέον 9 διαδοχικές νίκες στο γρασίδι, αφού πήγε στο Wimbledon προερχόμενος από την κατάκτηση του Queen's Championships. Μάλιστα, έχει χάσει μόνο 2 σετ σ' αυτές τις 9 αναμετρήσεις.

Για 3η φορά προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο 25χρονος Ιταλός, 2ος συνεχόμενος μετά από το Roland Garros τον προηγούμενο μήνα. Η μοναδική προηγούμενή του συνάντηση με τον Auger-Aliassime ήταν ξανά στο γρασίδι, στον τελικό του MercedesCup της Στουτγκάρδης, όπου ο Ιταλός είχε πάρει τη νίκη. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots