Έξω και ο Medvedev, στην 8άδα ο Hurkacz (vid)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © AELTC/Ben Solomon
tn team Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 - 16:15

O Hubert Hurkacz ανέτρεψε το 1-2 σετ και έβγαλε εκτός Wimbledon τον Daniil Medvedev, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό σε ένα Grand Slam!

Ο Hurkacz έκανε την έκπληξη στον τελευταίο αγώνα για τον 4ο γύρο, που ξεκίνησε χθες, αλλά ολοκληρώθηκε σήμερα. Αυτή η διακοπή βόλεψε τον Πολωνό, που μπήκε πολύ καλύτερα σήμερα στο παιχνίδι και κέρδισε 2 συνεχόμενα σετ απέναντι στο Νο.2 του ταμπλό, για να τον κερδίσει με 2-6, 7-6 (2), 3-6, 6-3, 6-3.

O Hurkacz έκανε από χθες καλή δουλειά στο να μείνει κοντά στον Medvedev, όμως ο Ρώσος είχε αναμφίβολα τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Πήρε το 1ο σετ με διπλό break, στη συνέχεια ο Hurkacz κέρδισε στο tie-break το πολύ κλειστό 2ο σετ. Ο Medvedev ανέκτησε το πάνω χέρι χάρη σε ένα γρήγορο break στο 3ο σετ, όπου προηγήθηκε με 3-0 και αργότερα το κατέκτησε με 6-3.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 4-3 υπέρ του Hurkacz (χωρίς break) στο 4ο σετ εξαιτίας της βροχής και συνεχίστηκε σήμερα στο Centre Court με κλειστή την οροφή, αφού και πάλι έβρεχε. Σ' αυτές τις συνθήκες ο Hurkacz φάνηκε δυνατότερος. Κατάφερε να κάνει break την πρώτη φορά που σέρβιρε ο Medvedev για σήμερα και πήρε γρήγορα το 4ο σετ με 6-4.

Ο Πολωνός κυριάρχησε κατά κράτος και έκανε 2 ακόμα break στο 5ο σετ, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), για να πάρει τη σημαντικότερη πρόκρισή του σε ένα Grand Slam, έπειτα από 3 ώρες και 2 λεπτά αγώνα.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Hurkacz είχε κατακτήσει τον 1ο τίτλο του σε Masters 1000, το Μαϊάμι των ΗΠΑ. Έκτοτε δε συνέχισε να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα, αλλά στο Wimbledon κάνει ένα ακόμα πολύ καλό τουρνουά. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ο 24χρονος Πολωνός δεν είχε προκριθεί ποτέ στους "16" ενός Grand Slam. Αύριο, θα αντιμετωπίσει τον Roger Federer για μια θέση στην ημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots