Wimbledon: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

 
Novak Djokovic (© AELTC/Jonathan Nackstrand)
Novak Djokovic (© AELTC/Jonathan Nackstrand) Denis Shapovalov (© AELTC/Jed Leicester)
tennisnews team Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 - 7:52

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα των ημιτελικών των ανδρών στο Wimbledon.

Στις 15:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει η δράση στο Centre Court, με τον πρώτο ημιτελικό των ανδρών, ανάμεσα στον Matteo Berrettini και στον Hubert Hurkacz.

Και οι δυο θα βρεθούν για 1η φορά στα ημιτελικά του Wimbledon, με τον Berrettini να έχει παίξει σε άλλον έναν Grand Slam ημιτελικό, το 2019 στο US Open, ενώ τον Hurkacz να παίζει στον πρώτο του. Άλλες 2 φορές έχουν συναντηθεί οι δυο τους στο παρελθόν και μοιράζονται τις νίκες.

Στον δεύτερο ημιτελικό και σίγουρα τον πιο πολυαναμενόμενο από τους δυο, ο Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov. O Djokovic θα διεκδικήσει σ' αυτό το ματς την 20ή συνεχόμενη νίκη του στο Wimbledon, αλλά και την 20ή νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις για φέτος σε όλα τα Grand Slams (20-0).

Είναι πιο κοντά από κάθε άλλον παίκτη από το 1969 (Rod Laver) στο να πετύχει το "Grand Slam" o Nole, ενώ διεκδικεί με πολύ καλές πιθανότητες και το golden Slam, κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει στην ιστορία του ανδρικού τένις.

Την ώρα που θα αγωνιστεί στον 41ο ημιτελικό του σε Grand Slam, o Novak θα έχει απέναντί του έναν παίκτη που θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό σε major. Σίγουρα πάντως ο Καναδός έχει παίξει μεγάλο τένις αυτές τις δυο εβδομάδες και ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, παρόλο που ούτε η προϊστορία τον βολεύει, με τον Djokovic να κυριαρχεί σε αυτό το head-2-head με 6 νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις (6-0).

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (09/07):

Centre Court:
15:30 Matteo Berrettini [7] v. Hubert Hurkacz [14] Nova Sports 1HD
18:00 Novak Djokovic [1] v. Denis Shapovalov [10] Nova Sports 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots