Wimbledon: Στη λίστα συμμετοχών η Osaka, εκτός Federer και αδερφές Williams

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 - 14:42

Παρότι μετά τον αποκλεισμό της από το Roland Garros η Naomi Osaka είπε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παίξει στο Wimbledon, προς το παρόν το όνομά της βρίσκεται στη λίστα συμμετοχών, που ανακοινώθηκε σήμερα. Μεγάλα ονόματα είναι εκτός, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Serena Williams, που είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Λονδίνο.

Πριν μερικές μέρες, μετά τον αποκλεισμό της από το Roland Garros, η Osaka είχε πει πως δεν ήταν σίγουρη αν θα έπαιζε στο Wimbledon, μετά και την απόφαση της WTA να μην δοθούν βαθμοί φέτος στο βρετανικό Grand Slam.

Το όνομά της βρίσκεται στη λίστα συμμετοχής του τουρνουά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα πως έχει πάρει κάποια τελική απόφαση η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων, που φυσικά μπορεί να αποσύρει τη συμμετοχή της ανά πάσα στιγμή.

Μεγάλα ονόματα απουσιάζουν από τη λίστα, όπως αυτά των Serena και Venus Williams, του Roger Federer, αλλά και των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, που έχουν αποκλειστεί από το τουρνουά, όπως αυτά των Daniil Medvedev, Andrey Rublev και Victoria Azarenka μεταξύ άλλων.

Η Serena, η οποία είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Wimbledon αλλά τελικά δεν θα τα καταφέρει, είχε δώσει τον τελευταίο της τουρνουά πέρσι στο All England Club, αλλά είχε εγκαταλείψει στο 1ο σετ του 1ου γύρου. Η Venus, η οποία πλέον είναι 42 ετών, έπαιξε για τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο, στο 250άρι του Σικάγου.

Ο 8 φορές πρωταθλητής Roger Federer, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του περσινού Wimbledon και δεν αγωνίστηκε έκτοτε στο tour, είχε ξεκαθαρίσει εδώ και μήνες πως δεν είναι στα πλάνα του φέτος το Wimbledon και προετοιμάζεται για να επιστρέψει στη δράση στο τέλος του καλοκαιριού προς αρχές φθινοπώρου.

To Wimbledon θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots