Εύκολη πρόκριση για τον Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © AELTC
tn team Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 - 22:49

O Rafael Nadal χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 2 ώρες για να "εξουδετερώσει" τον Lorenzo Sonego με 3-0 σετ και να μπει στους "16" του Wimbledon για 10η φορά στην καριέρα του.

Ο Nadal έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Centre Court και επιβλήθηκε του Lorenzo Sonego με 6-1, 6-2, 6-4 σε 2 ώρες και 3 λεπτά, για να πάρει μια άνετη πρόκριση για τον 4ο γύρο του Wimbledon.

Αυτή ήταν η 1η straight sets νίκη για τον Rafa στο τουρνουά, αφού στους δυο πρώτους αγώνες του είχε χάσει από ένα σετ, από τους Francisco Cerundolo και Ricardas Berankis.

Σήμερα προηγήθηκε αρκετά γρήγορα με 2-0 σετ, χάνοντας μόλις 3 games από έναν κακό Sonego στα πρώτα 2 σετ. Στο 3ο σετ έκανε και πάλι γρήγορο break και ήταν μπροστά με 4-2 ο Ισπανός, όταν ο αγώνας διακόπηκε για να κλείσει η οροφή, μετά από αρκετά παράπονα του Ιταλού για την ορατότητα.

Ο Sonego κατάφερε να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 4-4 μετά την επανέναρξη του αγώνα, αλλά ο Nadal, που δεν προτιμάει τις indoor συνθήκες, κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα κάνοντας νέο break στο 9ο game και τελικά έκλεισε το 3ο σετ στο 10ο game.

Αυτή ήταν η 56η νίκη του Rafa στο Wimbledon (56-12) και η 308η σε Grand Slam διοργάνωση (308-41), με τον 36χρονο Ισπανό να βελτιώνει το τέλειο ρεκόρ του στο 2022 στα Grand Slams στο 17-0 νίκες!

Στον 4ο γύρο του Wimbledon θα παίξει για 10η φορά στην καριέρα του και θα αντιμετωπίσει τον Botic Van De Zandschulp, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Richard Gasquet με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots