Η παρατήρηση του Nadal στον Sonego και η απολογία του (vid)

 
Η παρατήρηση του Nadal στον Sonego και η απολογία του (vid)
© AELTC
tn team Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 - 18:20

Ένταση δεν υπήρξε μόνο στην αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Κύργιο χθες, αφού την ίδια ώρα περίπου στο Centre Court το κλίμα ήταν τεταμένο και ανάμεσα σε Rafael Nadal και Lorenzo Sonego, με τον Ισπανό να κάνει παρατηρήσεις κατ' ιδίαν στον αντίπαλό του, κάτι για το οποίο απολογήθηκε αργότερα.

Ο Nadal τα είχε όλα υπό έλεγχο στο παιχνίδι του με τον Lorenzo μέχρι τα μέσα του 3ου σετ, έχοντας το προβάδισμα με 6-1, 6-2, 4-2. Ο Ιταλός διαμαρτυρόταν όλο και περισσότερο τα τελευταία λεπτά για την ορατότητα και τελικά οι διοργανωτές πήραν την απόφαση να κλείσουν την οροφή σε εκείνο το σημείο, κάτι το οποίο δεν άρεσε στον Ισπανό.

Όταν ο αγώνας συνεχίστηκε, ο Sonego έκανε το break back και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Nadal έβγαλε περισσότερο εκνευρισμό σε εκείνο το σημείο και κάλεσε τον αντίπαλό του στο φιλέ, για να του κάνει παρατηρήσεις για την κραυγή που έβγαλε.

Και ο ίδιος ο Rafa αναγνώρισε πως δεν ήταν επαγγελματικό να μιλήσει κατ' ιδίαν στον αντίπαλό του, ζητώντας δημόσια συγγνώμη μέσα από τη συνέντευξη Τύπου, αλλά και προσωπικά στον Sonego όπως αποκάλυψε.

"Πρώτα απ' όλα πρέπει να πω πως ήμουν λάθος. Δεν έπρεπε να τον καλέσω στο φιλέ και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Ήταν λάθος μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναγνωρίσω. Δεν θέλω να μιλήσω για ό,τι έγινε, του μίλησα στα αποδυτήρια και το όλο ζήτημα θα μείνει εκεί. Του ζήτησα συγγνώμη προσωπικά. Δεν ήθελα να τον ενοχλήσω, ήθελα απλώς να του εκφράσω την ενόχλησή μου εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν κώδικές μεταξύ των παικτών και είχαμε κάποιο θέμα εκεί, αυτό είναι όλο", είπε ο Nadal.

Ο Sonego, που μετά απ' αυτό υπέστη νέο break και τελικά έχασε το 3ο σετ με 6-4, έδειξε την ενόχλησή του στη δική του συνέντευξη: "Δεν μπορείς να καλείς τον αντίπαλο στο φιλέ. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στο Wimbledon. Έπρεπε να μιλήσει με τον διαιτητή. Μου απέσπασε την προσοχή μ' αυτό που έκανε", είπε ο Ιταλός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots