Fritz: "Αφού δεν μπόρεσα να τον κερδίσω, δεν αξίζω να είμαι στα ημιτελικά"

 
Fritz: "Αφού δεν μπόρεσα να τον κερδίσω, δεν αξίζω να είμαι στα ημιτελικά"
© AELTC
tn team Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 - 15:49

Μετά την απόσυρση του Rafael Nadal από το Wimbledon, πολλοί αναρωτήθηκαν μήπως θα έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός με τα walkover και να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, θεωρώντας ακόμα και άδικο αυτό που συνέβη στον Taylor Fritz. Ο ίδιος ο Αμερικανός πάντως δε νιώθει έτσι, εξηγώντας ότι δεν θα του άξιζε να μπει στα ημιτελικά, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Rafa.

Ο 24χρονος Αμερικανός ηττήθηκε από τον Nadal στα 5 σετ, στον τελευταίο αγώνα και για τους δυο στο τουρνουά, αφού ο Ισπανός μια μέρα μετά την πρόκρισή του απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά λόγω θλάσης στους κοιλιακούς.

Το γεγονός πως θα υπάρξει μόνο ένας ημιτελικός, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν μήπως πρέπει να αλλάξει ο συγκεκριμένος κανονισμός και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Fritz.

Ο ίδιος ο Fritz πάντως δεν συμφωνεί με αυτό και δεν θεωρεί πως θα ήταν δίκαιο να έμπαινε εκείνος στα ημιτελικά, σχολιάζοντας μέσα από το Twitter: "Δεν ψάχνω για χάρες. Εφόσον δεν μπόρεσα να τον κερδίσω, τότε δεν αξίζω να είμαι στα ημιτελικά. Είναι τόσο απλό."

Ο κανονισμός της δεύτερης ευκαιρίας υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά αφορά μόνο τους ηττημένους των προκριματικών. Δηλαδή αν κάποιος αποσυρθεί από ένα τουρνουά πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του για το κυρίως ταμπλό, τότε τον αντικαθιστά κάποιος από τα προκριματικά.

Από χθες, με την είδηση της απόσυρσης του Rafa, υπάρχει ένα γενικότερο ντιμπέιτ σχετικά με το αν πρέπει να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και στα τελικά στάδια των τουρνουά, όμως σίγουρα δεν είναι η ίδια περίπτωση. Αν και έχουν υπάρξει lucky losers που κατέκτησαν τίτλους, το έκαναν κερδίζοντας όλους τους αγώνες στα βασικά ταμπλό, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση του Fritz.

Όπως σχολίασε κατηγορηματικά και ο Andy Roddick: "Όχι, όχι! Δεν γίνεται να χάνεις στα προημιτελικά και να κερδίζεις ένα Slam. Απλά όχι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots