Toni Nadal: "Αν δεν ήταν έτσι ο Rafa, δεν θα είχε κερδίσει ούτε τα μισά Slams του"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © AELTC
tn team Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 - 12:31

Στο τελευταίο του άρθρο στην ισπανική El Pais, ο Toni Nadal έγραψε για τον ανιψιό του Rafa, για τη δυνατότητα του να υπομένει τον πόνο και να συνεχίζει, τονίζοντας πως αν δεν το έκανε θα μπορούσε να έχει κλείσει την καριέρα του από το 2005!

"Υπήρχε μια στιγμή που μπορούσαμε να δούμε πολύ καθαρά ότι ζητούσαν από το box του να εγκαταλείψει", έγραψε στο άρθρο του ο Toni, αναφερόμενος στο περίφημο περιστατικό με τον πατέρα, την αδερφή και τον μάνατζερ του Nadal να κάνουν νοήματα στον Rafa για να σταματήσει.

"Πιο έντονες ήταν οι χειρονομίες του αδερφού μου, Sebastian, που έδειξε μια φυσιολογική ανησυχία για το ότι ο γιος του θα μπορούσε να υπομείνει περισσότερο πόνο απ' όσο έπρεπε. Κάποτε, στο Australian Open, εγώ ήμουν εκείνος που του είχα ζητήσει να εγκαταλείψει από το box. Επίσης από φόβο ότι θα άντεχε περισσότερο πόνο απ' όσο θα έπρεπε. Τότε ο Rafa μου είχε απαντήσει: 'είμαι στα προημιτελικά Toni, δεν πρόκειται να τα παρατήσω'."

Και συνέχισε: "Αν δεν ήταν έτσι ο Rafa, δεν θα είχε σηκώσει ούτε τα μισά Grand Slams που έχει. Έχει την ικανότητα να υπομένει τον πόνο και να ξεπερνά τις ασυνήθιστες δυσκολίες. Ήδη από το 2005 έπρεπε να αποδεχτεί να εσωτερικεύει τον πόνο, για να μπορέσει να συνεχίσει την αθλητική του καριέρα του. Αν λαμβάναμε υπόψη τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, θα είχε αποσυρθεί από τότε και δεν θα είχε καν κερδίσει το Roland Garros του 2006."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots