Wimbledon: Ρεκόρ τηλεθέασης στη Μ. Βρετανία

 
Wimbledon: Ρεκόρ τηλεθέασης στη Μ. Βρετανία
© AELTC / Florian Eisele
tn team Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 11:04

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το φετινό Wimbledon στη Μεγάλη Βρετανία, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια Βρετανούς να παρακολουθούν ζωντανά τον τελικό των ανδρών, ενώ περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν έστω και έναν αγώνα του τουρνουά.

Μέσα από τους αριθμούς που δημοσίευσε το BBC, προκύπτει πως το φετινό Wimbledon "έσπασε" κάθε ρεκόρ τηλεθέασης εντός της Μεγάλης Βρετανίας.

To τουρνουά έφτασε τις 54 εκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή του BBC, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 30,5 εκατομμύρια προβολές που είχε πέρσι, ενώ από την τηλεόραση παρακολούθησαν το τουρνουά 25,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Να σημειωθεί σ' αυτό το σημείο πως ήταν ένα αρκετά καλό τουρνουά και για τους εκπροσώπους της Μεγάλης Βρετανίας, με τον Liam Broady να φτάνει για 1η φορά σε 3ο γύρο ενός major, τη Heather Watson να επιστρέφει έπειτα από χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο και να φτάνει μέχρι τον 4ο γύρο, και φυσικά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Cameron Norrie, που έγινε ο πρώτος Βρετανός που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon μετά από 6 χρόνια.

Αρκετά καλά σε τηλεθέαση πήγε το τουρνουά και το Σαββατοκύριακο, παρότι δεν είχε εκπρόσωπο η Μεγάλη Βρετανία στους τελικούς. Τον τελικό των ανδρών, ανάμεσα στον Djokovic και τον Κύργιο, παρακολούθησαν ζωντανά 7,5 εκατομμύρια Βρετανοί, ενώ τον τελικό των γυναικών μεταξύ της Elena Rybakina και της Ons Jabeur, παρακολούθησαν 3,1 εκατομμύρια Βρετανοί.

Αυτά όσον αφορά την τηλεόραση, γιατί παράλληλα ο τελικός των ανδρών είχε 2,6 εκατομμύρια θεάσεις από την διαδικτυακή πλατφόρμα του BBC, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο από τη Μεγάλη Βρετανία, που σημαίνει πως συνολικά παρακολούθησαν τον αγώνα περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα από το BBC. Ο τελικός των γυναικών είχε 712.000 θεάσεις στο BBC iPlayer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots