Η Jabeur πήρε ρεβάνς και "εκθρόνισε" την Rybakina! (vid)

 
Η Jabeur πήρε ρεβάνς και "εκθρόνισε" την Rybakina! (vid)
© AELTC
tn team Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 17:33

H Ons Jabeur επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε την Elena Rybakina, για να την "εκθρονίσει" από το Wimbledon και συγχρόνως να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της πέρσι στον τελικό.

Η παίκτρια που είχε ηττηθεί στον περσινό τελικό από την Elena Rybakina, Ons Jabeur, κέρδισε την πρωταθλήτρια με 6-7 (5), 6-4, 6-1 και πήρε την ρεβάνς και τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, "εκθρονίζοντας" την Καζάκα.

Ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, με τη Rybakina να κάνει πρώτη break στο παιχνίδι για το 3-1, αλλά τη Jabeur να ισοφαρίζει άμεσα σε 3-3. Στη συνέχεια η Τυνήσια έκανε δεύτερο break και πέρασε μπροστά με 6-5, ενώ είχε και ένα set point στο σερβίς της για το 7-5.

Η Rybakina το έσβησε, έκανε το break back λίγο μετά και τελικά πήρε αυτό το πολύ κλειστό σετ στο tie-break με 7-5.

Ακολούθησε ένα επίσης πολύ κλειστό σετ, στο οποίο αμφότερες οι δυο παίκτριες είχαν από 3 χαμένα break points, αλλά break δεν υπήρξε έως και το 10ο game, όταν το έκανε η Jabeur και πήρε το σετ με 6-4.

Αυτό άλλαξε τα πράγματα, αφού αμέσως έκανε και 2ο break στη σειρά η Τυνήσια, η οποία "ξέφυγε" με 3-0 στο 3ο σετ. Η Rybakina έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει, αφού έχασε διπλό break point στο 4-1, 15-40 και μετά απ' αυτό η Jabeur κράτησε το σερβίς της και έκανε νέο break, για να πάρει τελικά το 3ο σετ με 6-1 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή σε 1 ώρα και 53 λεπτά.

Οι σπουδαίες εμφανίσεις για την 28χρονη Jabeur στο Centre Court συνεχίζονται, με την Τυνήσια πρωταθλήτρια να μετράει πλέον 11 νίκες στις 12 τελευταίες εμφανίσεις της στο All England Club.

Αυτός θα είναι ο 3ος ημιτελικός της σε Grand Slam διοργάνωση, μετά τους back-to-back τελικούς που είχε πέρσι σε Wimbledon και US Open. Δεν έχει ηττηθεί ακόμα σε major ημιτελικό (2-0) και θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια σ' αυτό το σερί αύριο, αντιμετωπίζοντας την Aryna Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots