10 σερί νίκες και συμπληρώνει 4άδα ο Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © AELTC
tn team Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 20:30

O Carlos Alcaraz επιβλήθηκε του Holger Rune με 3-0 σετ και έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες στο γρασίδι, για να συμπληρώσει τους ημιτελικούς του Wimbledon.

Ο Alcaraz έδωσε συνέχεια στις μεγάλες εμφανίσεις του στο χορτάρι, κερδίζοντας τον Rune με 7-6 (3), 6-4, 6-4, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Αυτή ήταν η 10η διαδοχική νίκη για τον 20χρονο Ισπανό στο χορτάρι, ενώ προκρίθηκε στον 3ο του συνεχόμενο ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, αφού θυμίζουμε πως στα δυο προηγούμενα Slams που συμμετείχε, είχε κατακτήσει το US Open και είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Alcaraz έκανε ένα εντυπωσιακό ματς σήμερα, το οποίο ολοκλήρωσε με 35 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη. Αντιμετώπισε μόλις ένα break point και δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του, ενώ αφού πήρε το κλειστό 1ο σετ στο tie-break με το καθαρό 7-3, "έσπασε" από μια φορά σε κάθε σετ τον Δανό στα 2 επόμενα σετ και έφτασε χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα στη straight sets νίκη.

Αυτή ήταν η 45η νίκη στη σεζόν για τον τρομερό Ισπανό (45-4), που διεκδικεί και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα.

Στα ημιτελικά της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, που λίγο νωρίτερα κέρδισε τον Christopher Eubanks με 3-2 σετ.

Στον άλλον ημιτελικό, ο άλλος υποψήφιος για το Νο.1 και κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων Grand Slam στην ιστορία, Novak Djokovic, θα αναμετρηθεί με τον Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots