WTA
1η νίκη μετά το US Open για τη Raducanu (vid)

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Jimmie48/WTA
tn team Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 - 22:00

Η Emma Raducanu πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από το US Open, επιστρέφοντας από σετ πίσω στην αναμέτρησή της με την Polona Hercog στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Emma Raducanu, που μετά το στραβοπάτημά της στο Indian Wells, κέρδισε σήμερα την Polona Hercog με 4-6, 7-5, 6-1 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Transylvania Open στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Η Raducanu, που είναι η μοναδική τενίστρια στην ιστορία που έχει κερδίσει Grand Slam τίτλο παίζοντας από τα προκριματικά, έχασε ένα προβάδισμα με 4-1 στο 1ο σετ και με 5 διαδοχικά games η Hercog κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση η πρωταθλήτρια του US Open, η οποία χρειάστηκε να σβήσει 2 break points, από ένα σε 9ο (5-4) και 11ο game (6-5), για να κρατηθεί στο σετ και να το κατακτήσει με ένα break που έκανε στο 12ο game.

Στο αποφασιστικό σετ η 18χρονη Βρετανίδα κυριάρχησε, έχασε μόνο ένα game και αφού κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του αγώνα, έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη επί της Σλοβένας σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

Αυτή ήταν η 1η νίκη της Raducanu σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης, καθώς όλες οι νίκες της έως τώρα ήταν σε Futures, σε τουρνουά WTA 125K Series, σε προκριματικά ταμπλό ή σε Grand Slams!

Στον 2ο γύρο του Transylvania Open, η Raducanu θα αντιμετωπίσει την Ana Bogdan, που κέρδισε την Ivana Jorovic με 7-6 (1), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots