WTA
Yastremska: "Η καρδιά μου παραμένει στην Ουκρανία" (vid)

 
Dayana Yastremska
Dayana Yastremska © Alexandre Hergott / Lyon Open
tennisnews team Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 - 9:51

H Dayana Yastremska, λίγες μόλις ημέρες αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της λόγω του πολέμου, κέρδισε την πρώτη της αναμέτρηση στη Λυών για το WTA Tour μετά από μια μάχη 3 ωρών και 5 λεπτών, αφού έσβησε 2 match points απέναντι στην Ana Bogdan.

"Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα για την πατρίδα μου, αλλά την ίδια ώρα είμαι και πολύ λυπημένη", είπε η 21χρονη Ουκρανή, η οποία είχε γύρω από τους ώμους της την ουκρανική σημαία.

"Η καρδιά μου παραμένει στο σπίτι, το μυαλό μου είναι εκεί, οπότε είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθώ στους αγώνες, να βρω αυτή την ισορροπία", πρόσθεσε.

"Αυτή η νίκη, συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δεν είναι τίποτα. Είμαι όμως χαρούμενη που τουλάχιστον μπορώ να κάνω κάτι για την πατρίδα μου. Είμαι πολύ περήφανη για όλους τους Ουκρανούς, είναι πραγματικοί ήρωες. Ελπίζω να τελειώσουν όλα σύντομα".

Η Yastremska πέρασε 2 μέρες σε υπόγειο καταφύγιο στο σπίτι της στην Οδησσό, πριν τελικά οι γονείς της πάρουν την απόφαση να τη στείλουν εκτός χώρας μαζί με τη μικρή της αδερφή, Ivanna.

Οι δυο τους έπαιξαν μαζί και στο διπλό της Λυών, δεχούμενες τις wild cards από τη διοργάνωση. H 21χρονη Dayana έπαιξε και στο μονό, επίσης με wild card καθώς έχει πέσει στο Νο.140 της παγκόσμιας κατάταξης, και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που ανέφερε και η ίδια έσωσε 2 match points και σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, επικράτησε της Ana Bogdan με 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7).

Στον 2ο γύρο του Lyon Open, η νεαρή Ουκρανή τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Cristina Bucsa, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της και πανηγύρισε χθες τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της, ενάντια στην Alize Cornet, με 1-6, 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots