WTA
Ασταμάτητη η Swiatek, κατέκτησε και την Στουτγκάρδη (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48/WTA
tn team Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 - 16:29

Η Iga Swiatek κέρδισε με εμφατικό τρόπο ακόμα έναν τελικό, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην Στουτγκάρδη, κατακτώντας τον 4ο διαδοχικό τίτλο της και φτάνοντας τις 23 συνεχόμενες νίκες στο tour!

Τίποτα δεν σταματάει την Iga Swiatek, που επιβλήθηκε της Aryna Sabalenka με 6-2, 6-2 στον τελικό του Porsche Tennis Grand Prix και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στην Στουτγκάρδη, επεκτείνοντας τα σερί της στους 4 τίτλους και στις 23 αναμετρήσεις.

Η 21χρονη Πολωνή, η οποία έχει πλέον 7 διαδοχικές νίκες σε τελικούς και έφτασε τους 7 τίτλους καριέρας (7-1 σε τελικούς), συνέχισε και την τρομερή παράδοση που έχει στους τελικούς, φτάνοντας τα 14 κερδισμένα σετ στη σειρά! Σε κανέναν από αυτούς τους 7 τελικούς δεν έχει χάσει περισσότερα από 5 games, όσα είχα χάσει και από τη Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells.

Στο σημερινό παιχνίδι με τη Sabalenka, η κορυφαία τενίστρια του κόσμου προηγήθηκε με 3-0 και με νέο break στο 8ο game ολοκλήρωσε το 1ο σετ πολύ γρήγορα. Πιο μεγάλο σε διάρκεια ήταν το 2ο σετ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με τη νεαρή Πολωνή να κερδίζει 4 games στη σειρά και να μετατρέπει το 2-2 σε 6-2, κάνοντας δυο απανωτά break σε δυο γεμάτα games, το 6ο (4-2) και το 8ο (6-2).

Η Swiatek έχει κατακτήσει φέτος τα 3 πρώτα 1000άρια της σεζόν, στην Ντόχα, στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, ενώ κατέκτησε και το τουρνουά της Στουτγκάρδης, για να φτάσει σ' αυτό το σερί των 23 διαδοχικών νικών.

Αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο τη διαφορά της από τις υπόλοιπες αύριο, καθώς θα αυξήσει τη συγκομιδή της κατά 470 βαθμούς και θα φτάσει τους 7.181 βαθμούς. Θα έχει μια διαφορά μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών από την Paula Badosa, που θα περάσει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά αύριο, έχοντας 5.045 βαθμούς.

Η Sabalenka, η οποία έπαιξε για 16η φορά σε τελικό αλλά παρέμεινε στους 10 τίτλους (10-6 σε τελικούς), θα διατηρηθί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots