WTA
Halep: "Το 2021 ήμουν κοντά στο να σταματήσω το τένις"

 
Halep: "Το 2021 ήμουν κοντά στο να σταματήσω το τένις"
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 - 13:07

Η πρώην Νο.1 παίκτρια της παγκόσμιας κατάταξης, Simona Halep, αποκάλυψε πως το 2021 έφτασε κοντά στο να βάλει τέλος στην επαγγελματική της καριέρα στο τένις.

"Πίστευα πως στα 30 μου θα ερχόταν το τέλος και ήμουν κοντά στο να σταματήσω αυτή τη χρονιά. Βασικά την προηγούμενη χρονιά, μετά τον τραυματισμό που είχα. Στις αρχές αυτής της χρονιάς, ένιωθα λίγο καλύτερα, αλλά ακόμα δεν είχα αρκετή αυτοπεποίθηση πως θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω τένις", αποκάλυψε η Halep, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Alize Lim για το Tennis Majors, την περίοδο που έκανε προπονήσεις στη Mouratoglou Tennis Academy.

"Μετά όμως ανακάλυψα την ακαδημία και ανακάλυψα έναν νέο κόσμο, η σπίθα για να παίξω τένις υπήρχε ξανά μέσα μου. Το να βλέπω τα παιδιά να κάνουν τα πάντα για να βρεθούν στην κορυφή, το έφερε αυτό ξανά και σε μένα. Το χρειαζόμουν αυτό, να το δω σε άλλους ανθρώπους, να το δω στα παιδιά."

O σοβαρός τραυματισμός που είχε στην γάμπα το 2021 και την άφησε εκτός Roland Garros, Wimbleodn και Ολυμπιακών, κλόνισε την αυτοπεποίθηση της Halep, που έφτασε πολύ κοντά στο να "κρεμάσει" τη ρακέτα της.

"Δεν πίστευα ότι θα επέστρεφα στο επίπεδο που ήμουν μετά από τον τραυματισμό, γιατί έμεινα μακριά από το γήπεδο για 4 μήνες. Ποτέ ξανά δεν είχα λείψει τόσο πολύ καιρό, γι' αυτό και δυσκολεύτηκα τόσο πολύ πέρσι. Επίσης σκέφτηκα πως τα 30 ήταν μια καλή ηλικία για να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Πάντα το σκεφτόμουν αυτό."

Χρειάστηκε χρόνος και σκληρή δουλειά, αλλά αφότου βρήκε ξανά το κίνητρο για να συνεχίσει, ήταν δεδομένο πως η Halep θα επέστρεφε αργά ή γρήγορα στο κορυφαίο επίπεδο. Στο τελευταίο της τουρνουά, το Indian Wells, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου έχασε σε ένα κλειστό παιχνίδι από την ανίκητη τους τελευταίους μήνες, Iga Swiatek.

Η Halep σχολίασε και τη μητρότητα, μιας και ήταν ένας από τους λόγους που σκεφτόταν πάντα την απόσυρση σε νεαρή ηλικία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι κάτι που θέλει να βιώσει και την απασχολεί, όμως για την ώρα η προτεραιότητά της παραμένει το τένις.

"Θα ήθελα πολύ να κάνω παιδιά, αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί να περιμένει λίγο περισσότερο, γιατί απολαμβάνω να παίζω τένις και δεν θέλω να τα παρατήσω."

H Halep, η οποία έχει πάει στη Μαδρίτη με το νέο της προπονητή, Patrick Mouratoglou, θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρεμιέρα της στο Mutua Madrid Open, απέναντι στην Κινέζα Shuai Zhang. Σε περίπτωση που κερδίσει, είναι πολύ πιθανό να παίξει στον 2ο γύρο με τη Νο.2 του ταμπλό, Paula Badosa, που θα πρέπει με τη σειρά της να κερδίσει τη Veronika Kudermetova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots