WTA
Το σήκωσε και έγραψε ιστορία η Jabeur! (vid)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 - 23:29

H Ons Jabeur κέρδισε την Jessica Pegula με 2-1 σετ και έγινε η νέα πρωταθλήτρια της Μαδρίτης, ενώ παράλληλα έγινε και η πρώτη Αράβισσα τενίστρια που κατακτάει τίτλο στη σειρά WTA 1000.

Η Jabeur επικράτησε της Pegula με 7-5, 0-6, 6-2 στον τελικό του Mutua Madrid Open και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της!

Ήταν η 1ος τελικός για την 28χρονη Τυνήσια τενίστρια σε ένα 1000άρι τουρνουά, ενώ παράλληλα έγινε και η 1η Αράβισσα παίκτρια που αγωνίστηκε σε έναν τελικό σε 1000άρι, για να κατακτήσει τον τίτλο, που ήταν ο 2ος στην καριέρα της (2-4 σε τελικούς).

Πολύ σημαντικό ρόλο στην αποψινή της νίκη, έπαιξε η μεγάλη ανατροπή που έκανε στο 1ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 1-4, κατάφερε όμως να πάρει τα 6 από τα 7 επόμενα games και να το κατακτήσει. Έσβησε μάλιστα και ένα set point στο 4-5, 40-Α, πριν σερβίρει επιτυχώς για το 5-5 και κάνει νέο break για να περάσει μπροστά.

Η Pegula έπρεπε να σβήσει 3 break points για να αποφύγει να μείνει πίσω με σετ και με break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, κάνοντάς το με επιτυχία, για να προηγηθεί με 1-0. Μετά απ' αυτό η Αμερικανίδα έκανε 3 διαδοχικά breaks και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του σετ με 6-0.

Δεν πτοήθηκε ωστόσο η Jabeur, που ούτως ή άλλως είχε το μυαλό της στο 3ο σετ πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το 2ο. Εκεί τα έδωσε όλα η Τυνήσια πρωταθλήτρια, που έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2) για να ξεφύγει με 5-2 και να σερβίρει επιτυχώς για τη μεγάλη νίκη, που ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 54 λεπτά.

Με τον σπουδαίο αυτόν τίτλο, η Jabeur αναμένεται να κερδίσει 3 θέσεις και να ισοφαρίσει το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.7 του κόσμου. Η Pegula, η οποία επίσης για 1η φορά έπαιξε σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.11 του κόσμου τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots