WTA
5ος συνεχόμενος τελικός για την ασταμάτητη Swiatek! (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 - 15:14

H Iga Swiatek έχασε μόνο 3 games από την Aryna Sabalenka και προκρίθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στον τελικό της Ρώμης, που θα είναι ο 5ος συνεχόμενος τελικός της στο tour!

Η 21χρονη Πολωνή συνέτριψε την Sabalenka με 6-2, 6-1 και επέστρεψε στον τελικό της Ρώμης, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια πέρσι.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου έχει πλέον 5 συνεχόμενους τελικούς και θα διεκδικήσει αύριο το 5ο συνεχόμενο τρόπαιό της, απέναντι σε μια εκ των Ons Jabeur και Daria Kasatkina.

Με τη σημερινή της νίκη, έφτασε τις 27 διαδοχικές νίκες στο tour, ισοφαρίζοντας το σερί της Serena Williams από το 2015. Αυτό είναι το 4ο καλύτερο σερί του 21ου αιώνα στο WTA Tour, με τη Swiatek να έχει τρομερή παράδοση σε τελικούς, όπου μετράει 7 διαδοχικές νίκες.

Swiatek και Sabalenka αντάλλαξαν από ένα break στα δυο πρώτα games του ημιτελικού, όμως η Swiatek πάτησε αμέσως το γκάζι, για να προηγηθεί αρχικά με 3-1 και με νέο break στο 7ο game να κατακτήσει το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ η Πολωνή κέρδισε τα 3 πρώτα games, που όλα ήταν γεμάτα, για να κάνει στη συνέχεια με love service game το 4-0. Είχε break point και για το 5-0 η Swiatek, με τη Sabalenka να μειώνει τελικά σε 4-1 και την Πολωνή να ολοκληρώνει το σετ στα 7 games.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots