WTA
1ος WTA τίτλος και Top 100 η Parks (vid)

 
Alycia Parks
Alycia Parks © Andorra Open
tn team Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 - 15:42

H Alycia Parks κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στην Ανδόρρα και πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 21χρονη Αμερικανίδα τενίστρια, η οποία ανέβηκε στο Νο.100 από το Νο.134 μέσα σε μια εβδομάδα, ήταν η πρωταθλήτρια του Andorra Open την προηγούμενη εβδομάδα στην Ανδόρρα.

Στον τελικό της διοργάνωσης της σειράς WTA 125K, η Parks επιβλήθηκε της Rebecca Peterson με 6-1, 6-4, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα.

Στο 1ο σετ δεν επέτρεψε στην αντίπαλή της να κρατήσει το σερβίς της και προηγήθηκε με 5-0, χάνοντας το μοναδικό της game με break στο 5-1. Στο 2ο σετ ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με break points, αλλά έσβησε και τις δυο ευκαιρίες της Σουηδέζας στο 2ο game και στη συνέχεια έκανε το πρώτο break για το 4-2. Δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς της η Αμερικανίδα και "σφράγισε" τη νίκη της σε 79 λεπτά.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε WTA τουρνουά για την Parks στα μονά και ο μεγαλύτερος στην καριέρα της. Στα διπλά είχε κατακτήσει έναν μεγαλύτερο τίτλο, το 500άρι της Οστράβας, μαζί με την Caty McNally τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο κατέκτησε και το 125άρι του Midland με την Asia Muhammad.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots