WTA
Επιστρέφει στην Στουτγκάρδη η Swiatek

 
Επιστρέφει στην Στουτγκάρδη η Swiatek
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 - 16:13

Η Iga Swiatek έχει αφήσει πίσω της τον τραυματισμό που δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στο Μαϊάμι και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε 10 περίπου μέρες.

Η 21χρονη Πολωνή, η οποία συμπλήρωσε έναν χρόνο στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη χωμάτινη σεζόν της από την Στουτγκάρδης και το Porsche Tennis Grand Prix (17-23 Απριλίου).

Η Swiatek είχε ενοχλήσεις στα πλευρά της κι έτσι απέσυρε τη συμμετοχή της από το Miami Open, χάνοντας έτσι και 1.000 βαθμούς, με τη διαφορά της πλέον από το Νο.2 και την Aryna Sabalenka να έχει φτάσει τους 2.030 βαθμούς - ήταν μεγαλύτερη των 4.000 βαθμών πριν από ένα μήνα.

H Swiatek θα χρειαστεί μια καλή σεζόν στο χώμα για να μην κινδυνέψει, αφού πέρσι είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο 500άρι της Στουτγκάρδης, στο 1000άρι της Ρώμης και στο Roland Garros. Θα έχει πάντως και μια ευκαιρία να "ρεφάρει" αν κάτι δεν πάει καλά, αφού πέρσι δεν είχε αγωνιστεί στη Μαδρίτη, όπου μπορεί να κερδίσει έως και 1.000 "καθαρούς" βαθμούς.

Στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, όπου θα επιστρέψει, έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 παίκτριες από το σημερινό Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, με μόνη απουσία αυτή της Jessica Pegula, σε ένα πολύ εντυπωσιακό line-up.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots