WTA
Raducanu: "Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα να μην κέρδιζα το US Open"

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 14:49

H Emma Raducanu εξομολογήθηκε πως υπάρχουν φορές που σκέφτεται ότι το US Open της έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Η Raducanu είχε κάνει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στον κόσμο του αθλητισμού το 2021, όταν κατέκτησε το US Open πριν ακόμα κλείσει τα 19 και ενώ είχε ξεκινήσει το τουρνουά από τα προκριματικά! Ο τίτλος αυτός άλλαξε τη ζωή της για πάντα, αφού η φήμη της εκτοξεύτηκε και το γεγονός ότι εκπροσωπεί μια χώρα σαν τη Μεγάλη Βρετανία, με ένα τεράστιο star system και συγχρόνως μεγάλη "δίψα" από τον κόσμο για επιτυχίες στο τένις, την έβαλε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Μιλώντας για όλες αυτές τις εμπειρίες στους Times, η 20χρονη Βρετανίδα έκανε λόγο για "καρχαρίες" που έπεσαν να την φάνε, για λάθη που έκανε η ίδια και μια κατάσταση που την κάνει να σκέφτεται ότι ίσως να ήταν καλύτερα αν δεν κέρδιζε ποτέ αυτόν τον τίτλο.

"Έπρεπε να μεγαλώσω πολύ γρήγορα. Όταν κέρδισα το US Open, ήμουν πολύ αφελής. Το tour και όλα όσα το συνοδεύουν δεν είναι ένας πολύ ωραίος και αξιόπιστος χώρος - αυτό το έχω συνειδητοποιήσει τα δυο τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλοί καρχαρίες εκεί έξω και πρέπει να είσαι σε επιφυλακή.

Οι άνθρωποι στη βιομηχανία με έβλεπαν σαν κουμπαρά, αλλά εγώ ήμουν ένα κορίτσι 19 ετών. Έχω μάθει πως πρέπει να κρατάς όσο το δυνατόν μικρότερο κύκλο μπορείς, έτσι θα είναι καλύτερα για σένα.

Όταν έχανα ένα παιχνίδι ήμουν πραγματικά πολύ στεναχωρημένη. Ένιωθα μεγάλη πίεση. Ο κόσμος δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε και έπρεπε να έχω αυτό το πρόσωπο. Είμαι πολύ νέα ακόμα και μαθαίνω από τα λάθη μου. Είναι πολύ δύσκολο όταν κάνεις λάθη μπροστά σε όλους. Το tour είναι πολύ σκληρό. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα να μην κέρδιζα ποτέ το US Open!"

Παρόλα αυτά, όταν ρωτήθηκε για το αγαπημένο της τραγούδι, η Βρετανίδα συνειδητοποίησε πως αυτό συνδέεται συναισθηματικά με τη μεγάλη νίκη της στη Νέα Υόρκη: "Λατρεύω το Sweet Caroline γιατί αυτό ήταν το τραγούδι που έπαιξε στο Arthur Ashe όταν κέρδισα τον τίτλο και μου φέρνει υπέροχες αναμνήσεις."

Αυτή την περίοδο η Raducanu αναρρώνει από τη διπλή επέμβαση που έκανε στους καρπούς της, για να αφήσει πίσω της έναν χρόνιο τραυματισμό που την ταλαιπωρούσε: "Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ ούτε να κάνω πολύ απλά πράγματα, όπως να ανοίξω ένα μπουκάλι. Ήταν πολύ δύσκολο με τον σωματικό πόνο που χρειάστηκε να αντιμετωπίσω, παράλληλα όμως με δυσκόλεψε πολύ και ψυχολογικά."

Τέλος, η νεαρή Βρετανίδα τενίστρια μοιράστηκε και μια αστεία ιστορία από τη μέρα που συνάντησε τον Βασιλιά Κάρολο, που τη ρώτησε για το θέμα με τους προπονητές της, που έχει γίνει κάτι σαν ανέκδοτο στον τενιστικό κόσμο: "Με ρώτησε αν βρήκα προπονητή και όλοι γέλασαν. Σκέφτηκα πως ήταν τιμή μου που το γνώριζε αυτό", είπε η 20χρονη, η οποία αποκάλυψε και πως πολλές από τις αλλαγές προπονητών που έκανε τα τελευταία χρόνια δεν ήταν δικές της αποφάσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots