WTA
Η Azarenka για Sumyk: "Ήταν ένας χειριστικός νάρκισσος"

 
Η Azarenka για Sumyk: "Ήταν ένας χειριστικός νάρκισσος"
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 - 12:16

Η Victoria Azarenka μίλησε για την περίοδο στην οποία έπαιζε το καλύτερό της τένις και κέρδιζε Grand Slams τίτλους, όμως δεν ήταν καθόλου καλά ψυχολογικά και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γι' αυτό το είχε ο τότε προπονητής της.

Χωρίς να τον ονομάσει, η Azarenka μίλησε για εκείνη την περίοδο και για τον Sumyk στο Up Front του Simon Jordan: "O προπονητής μου εκείνη την εποχή δεν ήταν και ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Με απομόνωνε για να με ελέγχει και να με χειραγωγεί. Να έχω μια φωνή που έπρεπε να είναι δική του. Δεν ήξερα όσα συνέβαιναν γύρω μου, γι' αυτό και ένιωθα μοναξιά.

Όταν είχα κάποιον μακροχρόνιο τραυματισμό, έπρεπε να βγω και να παίξω ενώ δεν το ήθελα, εξαιτίας του μπόνους του προπονητή. Χρειαζόμουν ένα διάλειμμα, αλλά αν δεν έπαιζα με έκανε να νιώθω ενοχές. Πάντα με έκανε να νιώθω πως ήταν δικό μου λάθος."

Η Azarenka τότε πήρε την απόφαση να απομονωθεί για λίγο καιρό και αμέσως ένιωσε καλύτερα. Τοποθέτησε χρονικά και την περίοδο αυτή, αποκαλύπτοντας έτσι με έμμεσο τρόπο πως μιλούσε για τον Sumyk, με τον οποίο δούλεψε από το 2010 έως τις αρχές του 2015.

"Συνειδητοποίησα ότι ένιωθα κατάθλιψη, πεσμένη, λυπημένη. Δούλεψα με ψυχολόγο και με έκανε να καταλάβω πως δεν προερχόταν από εμένα. Έζησα για 2,5 μήνες μόνη μου στο Παρίσι. Άρχισε να μου αρέσει το Παρίσι και πήρα πίσω ξανά τη δική μου φωνή. Ήταν στο τέλος του 2014."

Στην ουσία, στην καλύτερη φάση της καριέρας της, όταν κατέκτησε 2 φορές το Australian Open και βρισκόταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Azarenka περνούσε κατάθλιψη και ήταν εξαιτίας του προπονητή της, κάτι που άργησε να καταλάβει.

Τελικά, η συνεργασία της με τον Sumyk "λύθηκε" στις αρχές του 2015, επειδή εκείνος απομακρύνθηκε από κοντά της. Μιλώντας γι' αυτό, ανέφερε πως τον απομάκρυνε μη εσκεμμένα τότε, όμως μελλοντικά ήταν κάτι που της έκανε καλό.

"Όταν ναρκισσιστές και χειριστικοί άνθρωποι σταματούν να έχουν έλεγχο πάνω σου, τότε φεύγουν. Απλά αρνήθηκα να κάνω κάτι που μου είχε ζητήσει και 1,5 μήνα μετά εξαφανίστηκε. Στην αρχή στεναχωρήθηκα, αργότερα όμως ήθελα να τον ευχαριστήσω που έφυγε!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots