WTA
Τα μαζεύει η Toth: "Μετανιώνω για ό,τι συνέβη" (vid)

 
Τα μαζεύει η Toth: "Μετανιώνω για ό,τι συνέβη" (vid)
tn team Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 - 10:42

Δυο ημέρες μετά από το περίφημο επεισόδιο με τη Shuai Zhang, η Amarissa Toth απολογήθηκε στην Κινέζα και σε μια προσπάθειά της να τα μαζέψει, είπε ότι είναι μετανιωμένη για ό,τι συνέβη.

Μετά από τις αψυχολόγητες ενέργειές της στον αγώνα της με την Zhang την περασμένη Τρίτη, που από μια άγνωστη παίκτρια εκτός του Top 500 τη μετέτρεψαν μέσα σε λίγες ώρες στην αρνητική πρωταγωνίστρια της εβδομάδας, αλλά και μετά από την προκλητική της πρώτη αντίδραση, η 20χρονη Toth άλλαξε στάση και δημοσίευσε ένα βίντεο, μετά την ήττα της με 6-3, 6-1 από την Kateryna Baindl.

Η νεαρή Ουγγαρέζα -με καταγωγή και από την Ταϊλάνδη- τενίστρια, υποστήριξε στο βίντεο αυτό πως δεν είχε πρόθεση να δείξει ασέβεια στην Zhang, παρόλο που πανηγύρισε μπροστά της όταν εκείνη εγκατέλειψε το ματς παθαίνοντας κρίση πανικού. Επίσης απολογήθηκε, έστω και καθυστερημένα.

"Δεν περίμενα πως ο πρώτος μου ever αγώνας WTA θα προκαλούσε τέτοια καταιγίδα! Είμαι πολύ μετανιωμένη γι' αυτό που συνέβη. Σέβομαι την Shuai Zhang ως παίκτρια και ως άνθρωπο. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να δείξω ασέβεια, να αναστατώσω ή να προκαλέσω πόνο σε κάποιον.

Συνειδητοποιώ πως δεν θα έπρεπε να πανηγυρίσω μ' αυτόν τον τρόπο και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό", είπε συγκεκριμένα η 20χρονη τενίστρια.

"Η όλη συμπεριφορά μου είχε να κάνει με την ένταση του αγώνα και με συνεπήραν τα συναισθήματα της στιγμής. Είμαι συγκεντρωμένη στο τένις και δεν ήθελα να κερδίσω μ' αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω στο μέλλον να έχω τη δυνατότητα να μιλήσω με την Zhang αι να της πω πόσο άσχημα νιώθω μ' αυτό που συνέβη", πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως η Zhang, η οποία στο παρελθόν έχει διαγνωστεί με κατάθλιψη, διαμαρτυρήθηκε για έναν πόντο που της κλάπηκε καθαρά, αφού το σημάδι ήταν εκεί και έβρισκε γεμάτα την πλαϊνή γραμμή. Γι' αυτό και δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι η Κινέζα παίκτρια, που διαμαρτυρήθηκε παρατεταμένα και ζητούσε από τη διαιτητή να φέρει τον supervisor. Η τελευταία της ξεκαθάρισε πως δεν θα το έκανε, ώσπου η Toth πήρε την πρωτοβουλία να πάει και να σβήσει το σημάδι, θεωρώντας πως έτσι θα έληγε αυτό το επεισόδιο.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να εξαγριώσει περισσότερη τη Zhang και την ομάδα της, την ώρα που άρχισε να μπαίνει πιο ενεργά και ο κόσμος σε όλο αυτό, αποδοκιμάζοντας εντόνως την Κινέζα, προκειμένου να στηρίξει την ντόπια παίκτρια. Όλο αυτό το συμβάν κατέληξε με την Zhang να παθαίνει κρίση πανικού και να δίνει το χέρι της στην Toth και στη διαιτητή, εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Η Toth τότε πανηγύρισε εριστικά στο πρόσωπο της Zhang, προκαλώντας οργή στις υπόλοιπες παίκτριες και σε πολλούς φίλους του τένις σε όλο τον κόσμο και δημιουργώντας παράλληλα ένα κύμα συμπαράστασης προς την Κινέζα παίκτρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots