WTA
Νέος μεγάλος τελικός και Top 10 η Muchova! (vids)

 
Νέος μεγάλος τελικός και Top 10 η Muchova! (vids)
© Western & Southern Open
tn team Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 - 23:58

Η Karolina Muchova έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, απέκλεισε με ανατροπή την Aryna Sabalenka και προκρίθηκε στον 2ο μεγάλο τελικό της για το 2023, εξασφαλίζοντας και μια θέση στο Top 10 για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Σε ακόμα έναν μεγάλο τελικό, λίγους μήνες μετά από το Roland Garros, θα αγωνιστεί στη φετινή σεζόν η Karolina Muchova.

Η 26χρονη Τσέχα, η οποία κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, επικράτησε της Sabalenka στα ημιτελικά του Western & Southern Open με 6-7 (4), 6-3, 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τον 1ο της τελικό σε ένα 1000άρι.

Η Muchova δούλεψε πολύ σκληρά για να επιστρέψει από το 1-4 στο 1ο σετ και να προηγηθεί με break στο 5-4. Παρόλα αυτά έχασε το σετ, αφού η Sabalenka απάντησε με break back και τελικά το κέρδισε στο tie-break, όπου με τη σειρά της ανέτρεψε το 1-3 και επικράτησε με 7-4.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Λευκορωσίδα είχε το μεγάλο πλεονέκτημα, η Τσέχα δεν σταμάτησε να πιστεύει και να δείχνει την απαραίτητη υπομονή στο παιχνίδι της, για να το φέρει ξανά στα μέτρα της.

Είχε μεγάλο σύμμαχο και το σερβίς της σ' αυτή τη μάχη, αφού δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point σε 2ο και 3ο σετ. Στο 2ο σετ "έσπασε" την Sabalenka στο 8ο game, στην 3η της ευκαιρία στο σετ.

Μέχρι τότε η Sabalenka "κρατιόταν" στο σετ, όμως μετά απ' αυτό η Muchova το κατέκτησε με ένα love service game και απλοποίησε αρκετά την κατάσταση, αφού ηταν η απόλυτη κυρίαρχος στο 3ο σετ. Έκανε ακόμα 2 break, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), για να ολοκληρώσει στο 8ο τη μεγάλη πρόκριση, σε 2 ώρες και 37 λεπτά παιχνιδιού.

Θα είναι ο 4ος τελικός για τη Muchova, που είχε παίξει σε 2 τελικούς σε 250άρια τουρνουά το 2019, ενώ φέτος ήταν φιναλίστ στο Roland Garros, όπου ηττήθηκε από την Iga Swiatek.

Αύριο θα παίξει σε ακόμα έναν μεγάλο τελικό και θα αποφύγει τη Swiatek, αφού στον άλλον ημιτελικό η Πολωνή ηττήθηκε από την Coco Gauff, σε ακόμα ένα ματς που πλησίασε τις 3 ώρες.

Ό,τι και αν συμβεί πάντως στον τελικό, η Muchova έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της (Νο.16) κατά 6 θέσεις!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots