WTA
Συντριπτική Swiatek, μεγάλη νίκη για Ostapenko (vid)

 
Συντριπτική Swiatek, μεγάλη νίκη για Ostapenko (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 - 13:43

H Iga Swiatek ήταν συντριπτική και έχασε μόνο 2 games από τη Magda Linette, ενώ στα προημιτελικά μπήκε και η Jelena Ostapenko, που έβγαλε εκτός την Jessica Pegula και παραμένει "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης για το WTA Finals.

Η Swiatek χρειάστηκε μόλις 65 λεπτά για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην συμπατριώτισσά της, Linette, την οποία συνέτριψε με 6-1, 6-1.

Δεν αντιμετώπισε break point ούτε σε ένα game η Swiatek σήμερα στο ματς, ενώ "έσπασε" 5 φορές την αντίπαλή της, αξιοποιώντας τα 5 από τα 7 break points της.

Πήρε έτσι εύκολα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του China Open, που θα γίνει την Παρασκευή. Αύριο θα μάθει και ποια θα αντιμετωπίσει εκεί, από την αναμέτρηση της Caroline Garcia με την Anhelina Kalinina.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Jelena Ostapenko, η οποία έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και επιβλήθηκε της Jessica Pegula με 6-4, 6-2.

Η Ostapenko, αν και είναι σχεδόν 1.000 βαθμούς πίσω από το Top 8 στο Race, διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για είσοδο στο WTA Finals, αλλά ο τίτλος στο Πεκίνο είναι μονόδρομος ουσιαστικά.

Θα είναι πάντως στα προημιτελικά και με τη σημερινή της εμφάνιση έδειξε πως είναι ικανή για να το φτάσει έως το τέλος. Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Liudmila Samsonova για μια θέση στην 4άδα, μετά την πολύ δύσκολη νίκη της Ρωσίδας επί της Marta Kostyuk με 6-4, 6-7 (4), 7-5, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots