WTA
Η δήλωση της Jabeur για την Παλαιστίνη και η επίσημη καταγγελία από το Ισραήλ

 
Η δήλωση της Jabeur για την Παλαιστίνη και η επίσημη καταγγελία από το Ισραήλ
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 - 17:06

Μια δήλωση της Ons Jabeur, που καταδικάζει τη βία απ' όλες τις μεριές και κάνει ξεχωριστή αναφορά στον λαό της Παλαιστίνης, έγινε η αφορμή για να γίνει επίσημη καταγγελία από την ομοσπονδία του Ισραήλ, που θεωρεί ότι η Top 10 τενίστρια υποστηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

"Αυτό που συμβαίνει σε αθώους πολίτες είναι απερίγραπτο, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τον τόπο καταγωγής τους. Η βία δεν θα φέρει ποτέ ειρήνη, δεν αντέχω τη βία, αλλά δεν αντέχω και όταν οι άνθρωποι καταλαμβάνουν τα εδάφη άλλων ανθρώπων", είχε γράψει σε ένα story που έκανε στο Instagram η Jabeur, αναφερόμενη στο παλαιστινιακό.

Στην ουσία, η Jabeur καταδίκασε τις πράξεις βίας απ' όλες τις μεριές, αλλά πήρε θέση υπέρ του λαού της Παλαιστίνης, εξηγώντας πως οι επιθέσεις δεν ξεκίνησαν με τους βομβαρδισμούς της Χαμάς του προηγούμενου Σαββάτου (07/10).

"Η κατανόηση του πλαισίου σε αυτές τις καταστάσεις είναι πάντα σημαντική. Δεν μπορούμε να εξετάζουμε μόνο αυτό που συμβαίνει σήμερα και να αγνοούμε την πρόσφατη ιστορία. Είναι μια ανεύθυνη πράξη, κάτι που δεν θα φέρει ποτέ ειρήνη. Η ειρήνη είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι αυτό που αξίζει να έχει ο καθένας", πρόσθεσε η 29χρονη, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Τα σχόλια αυτά εξόργισαν την ισραηλινή κοινότητα του τένις, που αποφάσισε να προβεί σε επίσημη καταγγελία στην WTA μέσω της ITF, όπως ενημέρωσε μέσα από τη σελίδα της στο Facebook η ισραηλινή ομοσπονδία τένις. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κάνει λόγο για στήριξη της Jabeur στη Χαμάς, την οποία αποκαλεί τρομοκρατική και ναζιστική οργάνωση.

"Αυτή η τενίστρια αγωνίζεται και παράλληλα υποστηρίζει μια δολοφονική, ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση. Είμαστε χαρούμενοι που αποτελεί τη μειοψηφία, σε σχέση με τους λογικούς αθλητές στον υπόλοιπο κόσμο", είπε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Peretz.

Να σημειωθεί πάντως πως η Jabeur, μια αθλήτρια σύμβολο σε όλο τον αραβικό κόσμο, είχε δεχθεί και τα πυρά της αντίθετης πλευράς το 2020, επειδή είχε κατεβεί στους αγώνες της Τυνησίας με το Ισραήλ για το Fed Cup. Ήταν μια πράξη που θεωρήθηκε προδοσία, μιας και η Τυνησία δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα το Ισραήλ, ενώ είχε δεχτεί ακόμα και απειλές θανάτου, όπως αποκάλυψε η ίδια αργότερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots