WTA
Vondrousova: "Η WTA δεν ενδιαφέρεται για μας, είναι λυπηρό"

 
Vondrousova: "Η WTA δεν ενδιαφέρεται για μας, είναι λυπηρό"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 15:39

Μετά την Aryna Sabalenka, επίθεση προς τη διοργάνωση του WTA Finals εξαπέλυσε και η Marketa Vondrousova, που διαμαρτυρήθηκε για την ποιότητα του γηπέδου και για την αδιαφορία των ανθρώπων της WTA.

"Το πρώτο μου WTA Finals δεν είναι όπως το περίμενα. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά για να βρεθούμε σ' αυτό το τουρνουά, το οποίο είναι μια απογοήτευση. Το στάδιο δεν είναι καθόλου έτοιμο για τους αγώνες. Νιώθω πως οι άνθρωποι της WTA δεν ενδιαφέρονται για το πως νιώθουμε εμείς οι παίκτριες, που υποτίθεται ότι πρέπει να παίξουμε σ' αυτό το γήπεδο. Νιώθουμε πως κανείς δεν μας ακούει, κανέναν δεν ενδιαφέρει η δική μας άποψη. Αυτό είναι πολύ λυπηρό", έγραψε σε story που ανέβασε στο Instagram η Τσέχα τενίστρια, πρωταθλήτρια στο Wimbledon.

Η Vondrousova έκανε το ντεμπούτο της στο WTA Finals χθες, γνωρίζοντας την ήττα από την Iga Swiatek με 6-7 (3), 0-6. Η Πολωνή ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου της μετά το ματς για την ποιότητα του γηπέδου, κάτι για το οποίο και η Sabalenka διαμαρτυρήθηκε, αλλά εκείνη προτίμησε να κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, αναδεικνύοντας πάντως τα προβλήματα που τόνισαν και οι συναθλήτριες της.

"Σίγουρα δεν είναι καλό για καμία από εμάς. Το βασικό όμως είναι να μην επικεντρώνεσαι σε αυτό και απλά να κάνεις τη δουλειά σου. Καμιά φορά η αναπήδηση είναι περίεργη και στο χώμα και στο γρασίδι. Προσπαθώ να το βλέπω από αυτή την οπτική και απλά να κάνω τη δουλειά μου. Σίγουρα δεν είναι βολικό, όπως και το γεγονός ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να προπονηθούμε σε αυτό το γήπεδο. Όμως στο τέλος της ημέρας δεν έχει σημασία, γιατί οι συνθήκες είναι ίδιες για όλες μας."

Το WTA Finals συνεχίζεται και σήμερα ξεκινάει η 2η αγωνιστική, με την αναμέτρηση και της Μαρίας Σάκκαρη, κόντρα στην Elena Rybakina. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας εδώ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots