WTA
Εβδομάδα όνειρο για De Minaur και Boulter (vid)

 
Εβδομάδα όνειρο για De Minaur και Boulter (vid)
tn team Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 - 14:01

Μια μέρα μετά την κατάκτηση του 500αριού του Ακαπούλκο από τον Alex De Minaur, η σύντροφός του, Katie Boulter, κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στο 500άρι του Σαν Ντιέγκο!

Ένα ονειρικό Σαββατοκύριακο είχαν οι De Minaur και Boulter στην Αμερική, με τον De Minaur να υπερασπίζεται το Σάββατο τον τίτλο του στο Ακαπούλκο του Μεξικού και την Boulter να κατακτά τον 1ο τίτλο της σε 500άρι την επόμενη μέρα, στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο De Minaur μάλιστα είχε πει στους δημοσιογράφους πως δεν υπήρχε χρόνος για πανηγυρισμούς, αφού θα ταξίδευε αμέσως μετά τον τελικό του Ακαπούλκο, ώστε να είναι κοντά στην αγαπημένη του και να την υποστηρίξει στον δικό της τελικό.

Ο τελικός, που έγινε τελικά και με λίγες ώρες καθυστέρηση εξαιτίας της βροχής, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την Boulter να κερδίζει την Marta Kostyuk με 5-7, 6-2, 6-2.

Ήταν μια φανταστική εβδομάδα για την 27χρονη Βρετανίδα τενίστρια, που απέκλεισε μεταξύ άλλων τη Νο.2 του ταμπλό, Beatriz Haddad Maia, τη Νο.3 Emma Navarro και τη Νο.7 Donna Vekic. Η Kostyuk από τη μεριά της είχε βγάλει εκτός την κορυφαία του ταμπλό, Jessica Pegula, στα ημιτελικά.

Ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα της Boulter, μετά από το καλοκαίρι του 2023, όταν είχε κατακτήσει το 250άρι του Νότιγχαμ στην σεζόν του γρασιδιού και στην πατρίδα της, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά και τον θρίαμβό της στο Σαν Ντιέγκο, η Boulter κέρδισε 22 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και σκαρφάλωσε σήμερα στο Νο.27 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots