"Ξεχωριστή στιγμή και για τους δυο - MVP του tie o Θάνος"

 
"Ξεχωριστή στιγμή και για τους δυο - MVP του tie o Θάνος"
tn team Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 - 16:05

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησαν για την πρώτη τους νίκη σε αγώνα Davis Cup στο διπλό και την πολύ σπουδαία πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο World Group I, ανακηρύσσοντας ομόφωνα MVP του tie τον Αριστοτέλη Θάνο.

"Σίγουρα ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή και για τους δυο μας", είπε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, αναφερόμενος στην πρώτη νίκη που έκαναν μαζί με τον Στέφανο σε διπλό ματς στο Davis Cup, η οποία ήταν και πολύ σημαντική, αφού "κλείδωσε" την πρόκριση της Ελλάδας στο World Group I.

"Δεν είχαμε εύκολο έργο σήμερα, βρεθήκαμε κάτω με σετ. Είναι δύσκολο να μπεις στο mindset ότι θα πάρουμε τα επόμενα δυο σετ, ειδικά στο διπλό είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις το 1ο σετ. Καταφέραμε και βρήκαμε μια μικρή τρύπα. Το επίπεδο ήταν εξίσου καλό και στο 1ο σετ για τις 2 ομάδες. Πίστευα από την αρχή πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα, απλά έπρεπε να προσαρμοστούμε σε κάποια πράγματα, το κάναμε και γι' αυτό βγήκαμε κερδισμένοι στο τέλος", πρόσθεσε.

Για τη συνολική εμπειρία των συνθηκών και της ατμόσφαιρας σε σχέση και με τα προηγούμενα ties που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα, ο Πέτρος είπε: "Η ατμόσφαιρα αυτή μας βολεύει πιο πολύ για το τένις που θέλουμε να παίξουμε, όλοι οι παίκτες. Στο Καλλιμάρμαρο πήραμε τη λάθος απόφαση να διαλέξουμε γρήγορο γήπεδο με τις συγκεκριμένες μπάλες, είχαμε babolat μπάλες, που είναι πολύ γρήγορες. Σε συνδυασμό και με το γρήγορο γήπεδο βόλευε πολύ τους Σλοβάκους με αποτέλεσμα να έχουν αυτοί το πάνω χέρι απ' την αρχή. Ο Στέφανος ζορίστηκε με τον Klein, όπως και με τον Molcan. Ουσιαστικά φέραμε το tie σε ένα σημείο που δεν μας βόλευε. Μάθαμε από αυτό το λάθος, αυτό έχει σημασία, και πήραμε τη σωστή απόφαση να παίξουμε σε πιο αργό γήπεδο με λίγο πιο αργές μπάλες, για να μπορούμε να χτυπάμε την μπάλα περισσότερο. Είναι και αυτός ένας μικρός παράγοντας που μας οδήγησε στη νίκη, αλλά αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε ως ομάδα είναι να είμαστε ενωμένοι από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ, από την Κυριακή. Όσο περνούσαν οι μέρες τόσο καλύτερα παίζαμε όλοι. Γι' αυτό και ο Αριστοτέλης (Θάνος) κατάφερε να βγάλει τόσο καλό level, γιατί του ταίριαζαν οι συνθήκες και επίσης δούλεψε σκληρά πάνω στο τένις τις προηγούμενες μέρες."

Στη συνέχεια ο Στέφανος ρωτήθηκε για το αν είναι καλός προπονητής και ο ίδιος, με αφορμή τις οδηγίες που έδωσε στον Αριστοτέλη Θάνο στη χθεσινή του αναμέτρηση, που τον βοήθησαν αρκετά: "Αυτό θα το αποφασίσουν οι παίκτες, εγώ απλώς κάνω ό,τι μπορώ. Χρησιμοποιώ όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρεις που έχω παρατηρήσει μέσα από το δικό μου τένις, ώστε να τις περάσω στους δικούς μας αθλητές και να τους βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ. Ο Αριστοτέλης χθες έπαιξε έναν καταπληκτικό αγώνα. Από τη στιγμή που άλλαξε την τακτική του και άρχισε να κόβει χρόνο από τον αντίπαλο, ήταν ένας τελείως διαφορετικός παίκτης. Δεν υπήρχε ούτε μια στιγμή που να αμφισβήτησα ότι αν συνεχίσει να παίζει μ' αυτόν τον τρόπο δεν θα του βγει σε καλό. Είμαι πραγματικά περήφανος που μπορεί αυτή η συμβουλή που του έδωσα να λειτούργησε και να έπιασε τόπο, ώστε να κάνει το comeback, να τελειώσει τον αγώνα με έναν τόσο θεαματικό τρόπο, όπου ανέβαινε στο φιλέ και ήταν ένας επιθετικός και ολοκληρωμένος παίκτης."

Όσο για το ποιος ήταν ο MVP του tie: "Σίγουρα ο Αριστοτέλης Θάνος. Έκανε κάτι εξωπραγματικό κατά την άποψή μου, γιατί δεν έχει παίξει πάρα πολλά ματς τα τελευταία 2 χρόνια σε σχέση με τον αντίπαλό του, που παίζει κάθε βδομάδα και είχε πολλά ματς στα πόδια του. Το γεγονός ότι βγήκε έξω με αυτοποποίθηση και γύρισε και το ματς από σετ κάτω τον κάνει ξεκάθαρο MVP για μένα του tie και του αξίζουν όλα τα εύσημα", είπε ο Πέτρος.

Ο Στέφανος συμφώνησε, αλλά ανέφερε και τον Πέτρο, που επίσης συνεισέφερε σε μια πολύτιμη νίκη, ιδίως για το μέλλον: "Θα έλεγα ακριβώς το ίδιο, ο Αριστοτέλης Θάνος είναι ο MVP του tie με τη Ρουμανία, έκανε τη διαφορά. Επίσης θα το 'δινα λίγο και στον Πέτρο, γιατί είναι εύκολο να σε πάρει από κάτω όταν παίζεις καλύτερα από τους αντιπάλους και είσαι 1-0 σετ κάτω. Σε συνδυασμό με κάποιες μικροβελτιώσεις στο παιχνίδι και μια πάρα πολύ καλή συμπεριφορά προς το παιχνίδι του, πιστεύω μας έδωσε και αυτός μια πολύ σημαντική νίκη στα διπλά. Δεν το λέω επειδή είμαι αδερφός του, πραγματικά το πιστεύω, ήταν και μια νίκη αυτοπεποίθησης για το μέλλον, παρά για το συγκεκριμένο tie. Σίγουρα το MVP το δίνω στον Αριστοτέλη Θάνο, γιατί είχε απέναντί του έναν παίκτη μονού που μπορεί να κοντράρει τον οποιονδήποτε, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, μας άφησε άφωνους."

Για το αν έχουν διαφωνίες: "Όλη την ώρα!" απάντησε αρχικά ο Στέφανος, με τον Πέτρο να προσθέτει: "Οι διαφωνίες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης της σχέσης μας μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σπάνιο να συμφωνείς σε όλα σε μια ομάδα. Ο Στέφανος είναι ένας world-class παίκτης μονού, που κάθε φορά βάζει τον εαυτό του σε προσαρμογή για να παίξει διπλό, δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό. Το διπλό είναι τελείως διαφορετικό άθλημα, θα έλεγα ότι είναι σαν σκάκι, πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο μέσα στο ματς. Δεν έχει την ελευθερία που έχει το μονό και του δίνω τα εύσημα που κάθε φορά βγαίνει έξω και κάνει την προσπάθεια."

Όσο για το ποιος θα κάνει πρώτος πίσω σε μια διαφωνία, ο Στέφανος το πήρε πάνω του: "Όταν ο Πέτρος μου δίνει τενιστικές συμβουλές, είναι τόσο πορωμένος με το τένις, πιο πολύ απ' ότι εγώ, οπότε για να λέει αυτά που λέει σίγουρα τα έχει αναλύσει με ακρίβεια. Οπότε σ' αυτή τη συγκεκριμένη συνθήκη θα το έδινα στον Πέτρο. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε και στο μέλλον να γίνει ένας καλός προπονητής, διότι μου έχει δώσει συμβουλές και έχει κάνει παρατηρήσεις που δεν είχα προσέξει. Σε έναν καβγά ή σε μια διαφωνία που έχει να κάνει με το τένις, θα έκανα πίσω εγώ. Στα υπόλοιπα δεν ξέρω... έχω πιο πολλή εμπειρία στη ζωή από τον Πέτρο." (γέλια)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots