Χατζηνικολάου: "Σπουδαία πρόκριση - μόνο με τον Στέφανο δεν γίνεται"

 
Χατζηνικολάου: "Σπουδαία πρόκριση - μόνο με τον Στέφανο δεν γίνεται"
tn team Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 - 17:41

Ο κάπτεν της Εθνικής μας ομάδας Davis Cup, Δημήτρης Χατζηνικολάου, έκανε τον απολογισμό της σπουδαίας νίκης που πέτυχε η Ελλάδα επί της Ρουμανίας, στάθηκε στη σημαντικότατη βοήθεια που ήρθε από τους υπόλοιπους παίκτες εκτός του Στέφανου Τσιτσιπά και είπε πως δεν βάζει όρια στην ομάδα για το που μπορεί να φτάσει.

Κάνοντας τον απολογισμό του για το tie με τη Ρουμανία στη συνέντευξη Τύπου μετά τα παιχνίδια, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής δήλωσε: "Καταρχήν να συγχαρώ την ομάδα μας. Είμαι και είμαστε όλοι περήφανοι γι' αυτήν. Ο απολογισμός είναι μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στην ομάδα της Ρουμανίας, μια χώρα με παράδοση όχι μόνο στο τένις αλλά και στο Davis Cup, έχοντας κάνει 3 τελικούς στο παρελθόν. Αυτό που μας μένει είναι ότι αρχίζουμε να βρίσκουμε τον δεύτερο και τρίτο παίκτη μετά τον Στέφανο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο Davis Cup πρέπει να είμαστε ομάδα, να έχουμε κι άλλους παίκτες. Μόνο με τον Στέφανο δεν γίνεται, το έχουμε δει και σε άλλο tie. Οπότε μένουμε σε αυτό, στους δεύτερους και τρίτους παίκτες που έχουμε στην ομάδα."

Για το αν βάζει όρια στην ομάδα (με αφορμή τη σχετική δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά νωρίτερα): "Δεν βάζω όρια. Ξεκινήσαμε αυτή την παρέα με τον Στέφανο (Τσιτσιπά) από το 2019. Ο στόχος μας είναι να πάμε στην τελική φάση και όσο η ομάδα βελτιώνεται σίγουρα δεν μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχουν όρια. Προχωράμε και βλέπουμε."

Αν συμφωνεί με τα αδέρφια Τσιτσιπά ότι ο Αριστοτέλης Θάνος ήταν ο MVP του διημέρου: "Θα συμφωνήσω μαζί τους, τα εύσημα τα δίνω στον Αριστοτέλη Θάνο. Τα είπα και χθες, μπήκε και έδωσε την ψυχή του στο ματς, έκανε μια μεγάλη νίκη, αν δεν είχε κερδίσει θα βρισκόμασταν ακόμα μέσα στο γήπεδο και θα παίζαμε. Δίνω αυτή την πρόκριση στον Αριστοτέλη Θάνο."

Για το ενδεχόμενο να απουσιάσει από μελλοντικές συναντήσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς: "Είμαστε προετοιμασμένοι, γι' αυτό δουλεύουμε για να υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Έχει συμβεί στο παρελθόν να παίξουμε χωρίς τον Στέφανο, μια στην Κρήτη που δεν τα καταφέραμε, μια με την Τζαμάικα που τα καταφέραμε, που πάλι εκεί βγήκε μπροστά ο Αριστοτέλης Θάνος, ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Μάρκος Καλοβελώνης και 'βγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά. Είναι στο μυαλό μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκεφτόμαστε."

Τέλος, του ζητήθηκε και ένα σχόλιο για τον Στέφανο Σακελλαρίδη, που για ακόμα μια συνάντηση απουσίαζε: "Ο Στέφανος Σακελλαρίδης είναι ένα μεγάλο ταλέντο, ένας πολύ καλός παίκτης. Η ομοσπονδία τον καλεί κάθε φορά και έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να έρθει στην ομάδα. Μεγάλες προσπάθειες έχουν κάνει και ο Στέφανος (Τσιτσιπάς) και ο Απόστολος Τσιτσιπάς για να έρθει. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για τον Στέφανο (Σακελλαρίδη), αλλά ο μόνος που μπορεί να δώσει αυτή την απάντηση είναι εκείνος, όχι εμείς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots